Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Gordó serà investigat pel 3% i ERC i el PDeCAT li demanen que plegui

El TSJC obre una recerca contra el diputat de Junts pel Sí i home de confiança de l’expresident Mas per tràfic d’influències, prevaricació i malversació
Germà Gordó als passadissos del Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu.

Gordó serà investigat pel 3% i ERC i el PDeCAT li demanen que plegui

Germà Gordó als passadissos del Parlament de Catalunya, en una imatge d'arxiu.

Efe
Actualitzada 03/06/2017 a les 07:26
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya investigarà l’exconseller de la Generalitat Germà Gordó per tràfic d’influències, prevaricació, malversació de fons i altres assumptes vinculats al cas del 3%, la qual cosa va portar ahir ERC i la direcció del seu partit, el PDeCAT, a exigir que renunciï a l’acta al Parlament.
Home de confiança de l’expresident Artur Mas, Gordó, va ser gerent de CDC (2004-2011), secretari del govern (2010-2012), conseller de Justícia (2012-2016) i conseller de l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (GISA), amb el que va tenir responsabilitats organitzatives i econòmiques, segons exposa l’acte judicial.
L’anunci del TSJC va desencadenar una bateria de peticions de dimissió de Gordó, actualment diputat de Junts pel Sí i president de la Comissió de Justícia del Parlament. Davant la pressió, l’exconseller va anunciar, a través d’un comunicat, que deixarà la comissió però no l’acta de diputat.
Un moviment que no va satisfer ni tan sols la coordinadora general del seu propi partit, Marta Pascal, que li va llançar a través de Twitter una invitació perquè plegués. Pascal va recordar que Mas “va fer un pas al costat pensant en el projecte comú” quan va renunciar a revalidar la presidència de la Generalitat, i va afegir: “de vegades fer passos al costat serveix per avançar i demostra generositat”.
Al mateix temps, ERC va exigir en un comunicat que Gordó renunciï al seu escó, ja que Junts pel Sí no es pot permetre “ni una ombra de sospita”, i menys amb el procés sobiranista en marxa.
Des de l’oposició, el portaveu de C’s al Parlament, Carlos Carrizosa, va considerar que Gordó hauria de dimitir tan aviat com sigui citat a declarar en qualitat d’investigat pel TSJC. El PSC va demanar a l’exgerent de CDC que “doni explicacions” públiques sobre la seva imputació, sense exigir-li formalment que cessi. En la mateixa línia, el portaveu de Catalunya Sí Que Es Pot, Joan Coscubiela, li va exigir que “assumeixi les seves responsabilitats”, sense demanar la dimissió, perquè prefereix esperar a les seves explicacions. El PPC va instar el PDeCAT a “prendre mesures per eradicar la corrupció”.

PUIGDEMONT OBRE LA PORTA A COMPARÈIXER AL CONGRÉS
La Generalitat va canviar ahir de missatge pel que fa a la possibilitat que Carles Puigdemont exposi el seu pla independentista al Congrés espanyol. El govern català va passar de no preveure aquesta oferta a demanar a l’executiu de Rajoy una “proposta formal” per estudiar si l’accepta. Fonts de la Generalitat van explicar que esperen una major concreció, perquè la proposta d’acudir al Congrés els sembla “poc seriosa”. El que demana l’executiu català és que se’ls faci arribar una explicació de què proposa exactament el govern. “Hi anirem si és per negociar”, van indicar les citades fonts. El ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, va reiterar ahir al president català l’oferta perquè vagi “aviat” al Congrés.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts