Regne Unit

Un atac suïcida deixa 22 morts en un concert d'Ariana Grande a Manchester

Un atac suïcida deixa 22 morts en un concert d'Ariana Grande a Manchester

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terrorista suïcida va provocar ahir a la nit la mort de 22 persones, entre elles infants, en fer explotar un artefacte de fabricació casolana al costat de l'estadi Manchester Arena. L'atac, que va tenir lloc cap a les 21.35 hores (GTM) coincidint amb el final d'un concert de la cantant nord-americana Ariana Grande. A més dels morts també hi ha comptabilitzats 59 ferits de diversa consideració segons ha detallat el cap de la policia de Manchester, Ian Hopkins. "Puc confirmar que hi ha nens entre els morts", ha afirmat.

L'agent policial ha informat que la investigació segueix oberta per intentar esbrinar si el responsable de l'atac "va actuar sol o com a part d'una xarxa" terrorista. De la mateixa manera ha confirmat que l'autor va morir a l'estadi. "Creiem que l'atacant portava un artefacte explosiu improvisat que va detonar causant aquesta atrocitat", va explicar el cap de la policia. En el moment de ladeflagració, a l'estadi hi havia més de20.000 persones.Moltes eren menors. Policia i serveis d'emergència han anat de seguida al lloc de l'explosiói s'ha suspès el servei de metro i ferrocarril a l'estació del costat de l'estadi.

La ministra britància d'Interior, Amber Rudd, ha qualificat "d'acte de barbàrie" l'atemptat i ha assenyalat que ha sigut un atac destinat a colpejar les persones "més vulnerables de la nostra societat" i provocar el "temor", però ha remarcat que no ho aconseguiran. "Els meus pensaments i pregàries estan avui amb les famílies i les víctimes que han resultat afectades", ha dit Rudd, abans de participar en una reunió d'emergència convocada per la primera ministra britància, la conservadora Theresa May. La titular d'Interior ha demanat a la població que es mantinguin "alerta" però no "alarmats" i que si tenen alguna cosa per denunciar, que es posin en contacte amb les forces de l'ordre.

tracking