Estats Units

Almenys un mort i vint ferits en un atropellament al cor de Manhattan

El conductor d’un turisme que circulava a tota velocitat i sota els efectes de l’alcohol és detingut per la policia després de sembrar el pànic a Times Square

Almenys un mort i vint ferits en un atropellament al cor de ManhattanEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cotxe que circulava amb excés de velocitat va atropella ahir al matí (hora local) almenys vint vianants que passejaven per una vorera de la cèntrica plaça de Times Square de la ciutat de Nova York. Almenys una persona –una noia de 18 anys– va morir i 22 més van resultar ferides i van ser traslladades a l’hospital, segons informes oficials.

Les autoritats policials van descartar la possibilitat d’un atemptat i van insistir que es tractava d’un fet aïllat, que estava sent tractat com un accident de trànsit. El vehicle, un Honda Accord, va envestir a les 11.55 hores un grup de vianants en pujar a la vorera, per on va circular al llarg de tres blocs d’edificis, per acabar estavellat contra un pal i incendiant-se. El conductor del vehicle, que estava conscient després de l’accident i sota els efectes de l’alcohol, va ser detingut.

El comissari de la policia de Nova York James O’Neill va assegurar que el conductor és Richard Rojas, veí del districte del Bronx, de 26 anys, que va intentar escapolir-se del lloc després de l’accident. “Va començar a córrer fins que la gent el va aturar”, va dir Lowe, un testimoni. “Els ciutadans van reaccionar”, hi va afegir.

L’autor dels fets, un veterà de les forces armades, té antecedents per conduir embriac en dues ocasions, els anys 2008 i 2015. Rojas, a qui se li van practicat les anàlisis per determinar si conduïa borratxo, va ser interrogat per la policia.

Els agents van acordonar la zona i es van desplegar nombrosos vehicles policials i d’emergència just després de produir-se l’accident. Malgrat descartar-se la pista terrorista, el vehicle va ser revisat a la recerca d’explosius i la presència policial es va reforçar en certs punts emblemàtics de la ciutat. “Per precaució”, va indicar l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio.

La víctima és una jove de divuit anys que va morir immediatament. La seva germana, que anava amb ella i té tretze anys, també va ser atropellada i va ser tractada a l’hospital per les lesions que va patir. Quatre dels ferits es troben en estat crític.

tracking