frança

Intercanvi d'atacs entre Macron i Le Pen en mítings multitudinaris

El candidat d’En Marxa! alerta de “l’enfonsament” dels valors francesos si guanya la ultradretana i aquesta acusa el socioliberal de ser “el pupil” d’Hollande

Intercanvi d'atacs entre Macron i Le Pen en mítings multitudinarisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos rivals de les presidencials franceses, el socioliberal Emmanuel Macron i la ultradretana Marine Le Pen, van dedicar ahir bona part dels seus respectius mítings, els més multitudinaris dels que està previst fer d’aquí a la votació de diumenge, als atacs mutus i les desqualificacions. Macron, favorit a les enquestes, va considerar que la proposta de Le Pen és “l’anti-França” i comportaria “l’enfonsament” dels valors que han construït el país, però també de “la seva grandesa”, segons va afirmar en un míting a París davant de 12.000 persones.

Després d’advertir que els francesos no sortiran “indemnes” de l’abandonament de l’euro que promet la líder de l’extrema dreta, va afirmar que “el projecte de Le Pen i del Front Nacional condueix a la guerra econòmica, a la misèria i simplement a la guerra.

Le Pen, per la seva banda, es va esforçar a presentar Macron com “l’adversari del poble” i “el pupil” de l’actual president, el socialista François Hollande, que es mou “pels interessos dels diners” i no pels dels francesos. Davant de milers de persones a Villepinte, al nord de París, va advertir que si guanya Macron hi haurà “una França en què la inseguretat serà general” i en què “el terrorisme islamista serà una plaga a la qual els francesos s’hauran d’acostumar”. “Macron és el candidat de la continuïtat, d’una continuïtat mòrbida”, va denunciar després d’alertar els electors sobre el seu rival: és el pretendent que “el sistema vol imposar” i que “atempta contra el nostre lema de llibertat, igualtat i fraternitat”, va dir.

S’escurcen les distàncies

Segons dos sondejos publicats ahir, Macron segueix sent clarament el favorit. Per l’institut Ifop, si dimarts passat un 61% dels enquestats havien dit que votarien per Macron, davant del 39% per Le Pen, ara el percentatge del primer ha baixat al 59%, mentre que el de la pretendent ultradretana ha pujat al 41%. OpinionWay, però, va constatar l’estabilitat de les posicions en l’última setmana, amb un 61% d’intencions de vot per al candidat socioliberal i un 39% a Le Pen.

tracking