Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
estats units

Trump no descarta l'ús de la força militar per atacar Corea del Nord

El mandatari nord-americà afirma que “si Kim Jong-un prepara una prova nuclear no estaré content” i diu que “ja veurem” si s’intervé
Actualitzada 01/05/2017 a les 07:02
El president nord-americà, Donald Trump, va deixar ahir oberta la porta a una acció militar a Corea del Nord després de les contínues provocacions de Pyongyang, encara que va dir que prefereix trobar una solució diplomàtica i va insistir en el paper clau de la Xina per rebaixar les tensions. “Si [el líder nord-coreà Kim Jong-un] prepara una prova nuclear, no estaré content. I no crec que [el president xinès] Xi [Jinping], que és un home molt respectat, estigui content”, va afirmar Trump en una entrevista al programa Face the Nation de la cadena CBS.
Sobre la possibilitat que els EUA recorrin a una solució militar davant les accions del règim comunista nord-coreà va afirmar: “no ho sé, ja veurem”. Pyongyang va realitzar dissabte una nova prova d’un míssil balístic que pel que sembla va explotar minuts després del seu llançament, segons fonts militars sud-coreanes i dels EUA. El president nord-americà va evitar ahir pronunciar-se i va mantenir la seva habitual vaguetat sobre el tema. “És un joc d’escacs. No vull que la gent sàpiga el que estic pensant”, va dir.
En l’entrevista, Trump va reconèixer la capacitat del líder nord-coreà, Kim Jong-un, que té ara 33 anys, en assegurar que “a una edat molt jove va ser capaç d’assumir el poder”, el 2011, i “molta gent, estic segur, va intentar treure-li el poder”. Però, va subratllar, “va ser capaç de mantenir-lo”. “Així que òbviament és un individu resistent i espavilat”, va apuntar.

Toc d’atenció de la UE
La UE va instar ahir Trump a complir l’acord de París contra el canvi climàtic. El comissari europeu d’Energia i Acció Climàtica, Miguel Arias Cañete, va declarar que l’administració nord-americana té “espai” per complir. “Fins a 195 països han signat l’acord i hi haurà 195 camins diferents per assolir els seus objectius. Els combustibles fòssils seguiran exercint un paper clau en molts països en el camí cap a la descarbonització, així que hi ha espai perquè la nova administració també trobi el seu propi camí”, va manifestar.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts