Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

Díaz es llança a les primàries del PSOE envoltada de líders històrics

La presidenta andalusa omple el pavelló 1 de la Fira de Madrid acompanyada de González, Zapatero, Rubalcaba i GuerraSAfirma
Susana Díaz en el moment d'arribar a l'acte celebrat ahir a Madrid.

Díaz es llança a les primàries del PSOE envoltada de líders històrics

Susana Díaz en el moment d'arribar a l'acte celebrat ahir a Madrid.

EFE
Actualitzada 27/03/2017 a les 07:21
La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz,va anunciar ahir la seva candidatura a la secretaria general del PSOE. Ho va fer en un gran acte a la Fira de Madrid, envoltada de més de 6.000 militants i simpatitzants i dels màxims dirigents socialistes. Díaz va fer el pas envoltada de velles glòries del partit: Felipe González, José Luis Rodríguez Zapatero, l’ex-secretari general del partit Alfredo Pérez Rubalcaba, l’expresident del Congrés José Bono, així com Alfonso Guerra o Carme Chacón, entre d’altres.
Díaz va declarar que se sentia “feliç” i que presentava la candidatura amb “orgull” per liderar la formació. De fet, va assegurar que ho feia “pel PSOE i per Espanya”, per “guanyar” les generals i garantir un projecte “autònom” i un partit que “no s’entregui al model d’altres”. Sense anomenar-lo va criticar també el projecte que representa el seu principal rival, Pedro Sánchez, i li va atribuir “el vot del rancor i del ressentiment”. Va garantir que amb ella el PSOE seguirà “tenint com sempre un projecte autònom”, perquè “una cosa és pactar amb el PSOE i una altra entregar-lo al model d’altres”, va dir al·ludint les aliances amb Podem que defensa l’ex-secretari general. “Vull guanyar les primàries i les eleccions, però no vull el poder a qualsevol preu”, va asseverar la líder dels socialistes andalusos, al mateix temps que va avisar que “més a l’esquer­ra que el PSOE no hi ha cap esquer­ra transformadora”.
La nova candidata va reclamar unes primàries “netes”, que no es converteixin en una “carrera de greuges ni de màrqueting”, en un discurs de gairebé una hora en el qual va apel·lar al suport dels “socialistes que van amb llums llargs”, als de “l’esperança i la il·lusió”.
Susana Díaz, que ja ha dit que no deixarà el govern autonòmic, va dir que pensa recórrer “tots els racons del país, agrupació per agrupació”, per demanar a tots els militants que l’ajudin i l’acompanyin. Díaz és la tercera militant que anuncia que es presenta a les primàries. El primer va ser Patxi López i després ho va anunciar Pedro Sánchez.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts