regne unit

Quarte morts i almenys vint ferits a Londres en un atac "terrorista" als voltants de Westminster

Un individu amb una arma blanca ha atacat a un agent de policia cap a les 14.40 hores (hora local) als voltants del Parlament britànic, a Londres

Un mort i diversos ferits a Londres en un atac "terrorista" als voltants de WestminsterEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un individu amb una arma blanca ha atacat a un agent de policia cap a les 14.40 hores (hora local) als voltants del Parlament britànic, a Londres. L'incident, en què quatre persones han mort i diverses han resultat ferides (ja es parla d'una vintena de ferits), és "terrorisme", ha informat Scotland Yard.

Segons els mitjans, un vehicle gris Hundai ha atropellat diverses persones al pont de Westminster, a prop del Parlament, abans de continuar el trajecte fins a l'edifici parlamentari. Després ha estavellat el vehicle contra les reixes que envolten el Parlament, el conductor sortir del cotxe, ha apunyalat un policia i, quan es disposava a atacar a un altre, els agents de l'ordre que eren al lloc li han disparat, d'acord amb testimonis.

"Es tracta d'un incident terrorista fins que sapiguem el contrari", ha assenyalat la Policia Metropolitana de Londres (Met).

En un comunicat, la Met assenyala que agents armats es troben al lloc de l'incident i alhora sol·licita a la població que eviti acudir a les zones pròximes al Parlament.

"La policia demana a la gent que eviti les següents àrees: la plaça del Parlament, Whitehall, el pont de Westminster, el pont de Lambeth, el carrer de Victòria", indica el comunicat.

Així mateix puntualitza que aquesta petició "és per permetre l'accés dels serveis d'emergència per tal de poder atendre aquest incident en curs. Els agents, inclosos agents armats, romanen en el lloc i estem tractant això com un incident terrorista".

El líder de la Cambra dels Comuns, el diputat David Lidington, ha informat prèviament que un policia va ser apunyalat davant el Parlament i l'atacant "ha sigut disparat" per les forces de l'ordre.

L'incident ha ocorregut després que se celebrés la sessió setmanal de preguntes a la primera ministra britànica, Theresa May, a la Cambra dels Comuns, però la cap del Govern no va resultar afectada pels esdeveniments a Westminster, han indicat fonts de la residència oficial de Downing Street.

"El que puc dir-li a la Cambra és que hi ha hagut un incident greu", ha explicat Lidington als diputats, que encara estan reunits a la cambra baixa, on s'han suspès temporalment les sessions.

"Una ambulància aèria està actualment atenent al lloc per treure a les víctimes. També hi ha informació de més incidents violents a prop del Palau de Westminster", ha explicat el líder dels Comuns.

A més, diverses persones van resultar ferides en ser atropellades per un vehicle al pont de Westminster, davant del Parlament britànic, en un incident vinculat amb l'atac al policia.

Les imatges de televisió mostren un ampli dispositiu de seguretat al voltant del perímetre del Parlament, els carrers tallats i un ampli desplegament d'ambulàncies.

En declaracions a la BBC, l'acadèmic nord-americà Radoslaw Sikorski, ha indicat que ha sentit el que li ha semblat una col·lisió i, en baixar la finestreta del taxi en què viatjava, ha vist que hi havia una persona "estirada, amb dolor".

"Després he vist una segona persona i he començat a filmar, després tres més, una d'elles sagnant profusament", ha afirmat Sikorski, que posteriorment en un vídeo penjat a Twitter deia que "almenys cinc persones" havien resultat ferides en aquest succés.

D'altra banda, testimonis presencials han indicat a mitjans locals que ha descrit com la primera ministra britànica sortia de manera precipitada i es ficava en un vehicle alhora que s'escoltaven, segons aquestes versions, sons de trets.

En declaracions a l'agència de notícies britànica Press Association (PA), un testimoni ha indicat com l'automòbil al qual va pujar la cap de l'executiu va abandonar la zona de l'aparcament dels cotxes ministerials per dirigir-se en direcció cap a Carriage Gates, a prop al lloc on ha tingut lloic l'incident.

Aquest succés s'ha produït el mateix dia en què Bèlgica i les institucions europees han recordat a les víctimes dels atemptats terroristes de Brussel·les que van deixar 32 morts i 320 ferits fa un any a la capital europea.

També es produeix un dia després que, per motius de seguretat, el Regne Unit se sumés als Estats Units en la decisió de prohibir ordinadors portàtils i altres aparells electrònics a l'equipatge de cabina de certs vols directes procedents Turquia, Líban, Jordània, Egipte, Tunísia i Aràbia Saudita.

A la xarxa, poc després dels fets, nombrosos testimonis han penjat imatges des del llocs dels fets:

Un mort i diversos ferits a Londres en un atac "terrorista" als voltants de Westminster

Un mort i diversos ferits a Londres en un atac "terrorista" als voltants de Westminster

tracking