Estats Units

Trump firma una nova versió del vet migratori i exclou l'Iraq

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va signar ahir una nova versió del polèmic vet migratori, que seguirà prohibint l’entrada de refugiats al país i aturarà l’emissió de visats als ciutadans d’Iran, Somàlia, Iemen, Líbia, Síria i Sudan, tots ells de majoria musulmana. Aquest nou decret entrarà en vigor el 16 de març i substituirà el polèmic veto emès el 27 de gener, i que es troba bloquejat per una decisió judicial.

El principal canvi inclòs en la nova ordre executiva es refereix a l’Iraq. En aquesta ocasió, Trump ha decidit permetre l’entrada als iraquians perquè el país s’ha compromès a col·laborar en la investigació dels seus nacionals.

A diferència de l’anterior document, en aquest s’especifica que poden entrar als Estats Units els ciutadans dels sis països esmentats que tinguin un visat vàlid abans del 27 de gener, data en la qual es va emetre la primera ordre executiva sobre immigrants i refugiats. Aquest extrem no va quedar clar en el primer decret, el que va produir un gran caos a aeroports de tot el món.

tracking