Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Estats units

Trump acusa Obama d'haver-li punxat els telèfons en campanya

El president nord-americà diu que el seu predecessor va “caure baix” intervenint les trucades de la Torre Trump durant el procés electoral
Trump abandonant el despatx Oval, a Washington.

Trump acusa Obama d'haver-li punxat els telèfons en campanya

Trump abandonant el despatx Oval, a Washington.

EFE
Actualitzada 05/03/2017 a les 06:58
El president nord-americà, Donald Trump, va llançar ahir una allau de tuits contra el seu predecessor, Barack Obama, acusant-lo de punxar-li el telèfon durant la campanya electoral, un fet que l’exmandatari va rebutjar afirmant que és “simplement fals”. “Que baix va caure el president Obama en punxar els meus telèfons durant el sagrat procés electoral. Això és Nixon / Watergate”, va escriure Trump al Twitter en referència al cas de les escoltes il·legals que va acabar amb la presidència de Richard Nixon el 1974. El mandatari va indicar en un altre missatge a primera hora del matí: “Terrible! Acabo d’assabentar-me que Obama tenia les meves línies punxades a la Torre Trump abans de la victòria. No s’ha trobat res. Això és McCarthyisme!”, va sentenciar.
En els missatges, Trump va qualificar Obama de ser “un tipus dolent o malalt” per suposadament haver ordenat intervenir les seves converses. Poques hores després, l’expresident Obama va replicar a Trump que “mai” va ordenar la gravació de les comunicacions de cap ciutadà nord-americà. “Ni el president Obama ni ningú a la Casa Blanca han ordenat mai la vigilància de cap ciutadà nord-americà. Qualsevol altre suggeriment al respecte és simplement fals”, va assegurar Kevin Lewis, portaveu de l’exmandatari, en un breu comunicat. Així mateix, Ben Rhodes, que va ser assessor adjunt de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, va mostrar el seu estupor davant l’acusació de Trump. “Cap president pot ordenar una punxada de les converses. Aquestes restriccions van ser posades en vigor per protegir els ciutadans de gent com vostè”, va assenyalar Rhodes, també a la mateixa xarxa social.
L’actual president, que porta poc més de mes i mig al càrrec, ha hagut d’encarar aquesta setmana una nova polèmica per la suposada ingerència russa en les eleccions nord-americanes i els vincles amb Rússia de diversos membres del seu cercle íntim, amb el fiscal general Jeff Sessions o el seu gendre i assessor Jared Kushner. Tot això després del primer discurs de Trump davant d’una sessió conjunta del Congrés el dimecres, que va ser lloat per la seva crida a la unitat i el seu to allunyat de la confrontació.
El president nord-americà no es va centrar ahir només en Obama, també va comentar la polèmica recent al voltant de Sessions per les seves trobades amb l’ambaixador rus a Washington, Serguei Kislyak, l’any passat i que no va revelar durant la seva audiència de confirmació al Senat. “La primera trobada de Jeff Sessions amb l’ambaixador rus va ser organitzada pel Govern d’Obama sota un programa educatiu amb altres 100 delegats”, va indicar Trump en el seu primer missatge del dia. A més, va afegir que l’ambaixador rus havia visitat la Casa Blanca durant el govern del seu antecessor 22 vegades, i quatre d’elles “només l’any passat”.
Posteriorment, va passar a car­regar contra Obama i la presumpta punxada telefònica en la seva Torre Trump de Nova York i, finalment, va culminar amb renovades crítiques a l’actor Arnold Schwarzenegger, el seu successor al capdavant del programa The Apprentice. “Arnold Schwarzenegger no està deixant voluntàriament L’Aprenent, va ser acomiadat pels seus mals (patètics) nivells d’audiència, no per mi. Trist final per a un gran programa”, va sentenciar Trump en el seu últim tuit del matí, i posant fi als seus set missatges en gairebé dues hores.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts