Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
frança

L'alternativa de Juppé acorrala un Fillon que es refugia en les bases

L’alcalde de Bordeus i ex-primer ministre es perfila com a opció més viable per substituir l’encara candidat dels Republicans
François Fillon, aquest dijous en un acte a Nîmes.

L'alternativa de Juppé acorrala un Fillon que es refugia en les bases

François Fillon, aquest dijous en un acte a Nîmes.

Actualitzada 04/03/2017 a les 06:53
Més aïllat que mai, el candidat conservador a la presidència francesa, François Fillon, es refugiava ahir en les bases que li van donar la victòria a les primàries mentre en el seu partit no s’amagaven les maniobres per reemplaçar-lo per Alain Juppé.
La guerra fratricida als Republicans ja és oberta. Les diferents famílies polítiques prenen posició mentre els primeres espases, com Nicolas Sarkozy o el mateix Juppé, guarden un eloqüent silenci. Si Fillon havia fiat la seva sort a presentar-se com a única alternativa a tan poca distància de les eleccions, la cristal·lització de l’“opció Juppé” el deixa sense la penúltima barricada.
La sagnia de suports que pateix l’ex-primer ministre des que dimecres va anunciar una més que probable imputació va prosseguir ahir amb noms tan significatius com el de Thierry Solere, el seu portaveu de campanya, o l’eurodiputada Nadine Morano. A mitja tarda els càrrecs públics que havien retirat el suport a la campa-nya depassaven ja el centenar.
El moviment als despatxos va ser frenètic, amb reunions com la que va mantenir Sarkozy amb dos “fillonistes” de la primera hora, el president del Senat, Gerard Larcher, i el secretari general del partit, Bernard Accoyer.
L’objectiu en les últimes hores ha estat mirar de desactivar la bomba de rellotgeria que l’aspirant ha preparat per demà: una manifestació en defensa de la seva candidatura en ple centre de París. El cada vegada més reduït entorn de Fillon pretén reunir 200.000 persones per clamar que l’antic cap de govern és l’únic legitimat per representar a la dreta en els comicis. Les conseqüències d’una manifestació reeixida, que posaria en evidència la bretxa en les files conservadores, són impredictibles, però el candidat ha instat a “acudir en massa per demostrar la voluntat popular”.
En l’horitzó es dibuixa la data clau del 15 de març, quan es tanca el termini per presentar les candidatures, i dia també en què Fillon haurà de comparèixer davant els jutges d’instrucció per a l’eventual imputació per haver atribuït ocupacions fictícies a la dona i els fills. No obstant això, per a molts la gran qüestió ara no és si Fillon renunciarà, sinó quan.

Enquestes favorables a Juppé
Juppé no ha deixat d’enviar missatges indirectes que està disposat a presentar-se sempre que hi hagi un consens. Però no cal oblidar que l’actual alcalde de Bordeus va ser aixafat en la segona volta de les primàries per Fillon, i que a més compta amb l’enemistat de Sarkozy. En tot cas, la primera enquesta que recull la “hipòtesi Juppé”, difosa ahir, recull dades afalagadores per a ell (26,5%), mentre el socioliberal Emmanuel Macron, que superaria Fillon en cas de presentar-se, quedaria en un 25%.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts