Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
França

Fillon assegura als diputats crítics que no abandonarà la cursa a l'Elisi

“M’ajudareu o m’ho fareu més difícil?”, pregunta el candidat dels Republicans en una trobada amb els legisladors de la formació
El candidat dels Republicans a la presidència francesa, François Fillon, atenent els mitjans de comunicació.

Fillon assegura als diputats crítics que no abandonarà la cursa a l'Elisi

El candidat dels Republicans a la presidència francesa, François Fillon, atenent els mitjans de comunicació.

Actualitzada 15/02/2017 a les 06:42
L’aspirant dels Republicans a la presidència de França, François Fillon, va reiterar ahir davant diputats de la seva formació que no retirarà la candidatura, després que diversos legisladors demanessin la seva renúncia després dels escàndols divulgats per la revista Le Canard Enchaîné. Fillon ha caigut en les enquestes a mesura que s’han anat coneixent les informacions sobre els suposats llocs de treball ficticis pels quals la seva esposa es va embutxacar centenars de milers d’euros de diners públics, majoritàriament gràcies a contractes com a assistent parlamentària seva.
Uns 40 diputats liderats per Georges Fenech van signar una carta per sol·licitar una reunió on discutir la “crisi” en la qual s’ha vist sumida la candidatura dels Republicans, si bé van fer marxa enrere coincidint amb aquesta trobada amb Fillon, segons una font parlamentària citada per l’agència Reuters. “Sé que la campanya és difícil”, va admetre el candidat davant els seus companys a l’Assemblea Nacional, segons diversos participants citats per France Info. El polític, que se sent víctima d’un “assetjament” per part dels mitjans de comunicació i de les autoritats judicials, va apel·lar a la solidaritat del partit: “M’ajudareu o m’ho fareu més difícil?”
Fillon va demanar perdó davant els francesos pels dubtes ètics que planteja el cas, però les últimes setmanes ha reiterat que tot es va fer conforme a la legalitat i ha negat que tingui previst fer-se a un costat. Ahir va recalcar que ja ha pres “una decisió” i no renunciarà.
El portaveu del candidat, Thierry Solère, va assegurar al final de la reunió que Fillon compta amb el suport de tots els parlamentaris dels Republicans. “Ningú a la nostra família política no vol res que no sigui el canvi de govern”, va al·legar davant els mitjans, en un intent d’oferir una imatge d’unitat interna del partit a poques setmanes dels comicis.
L’escàndol ha fet que Fillon hagi passat de ser el favorit a les enquestes a córrer el risc de quedar-se fora de la segona volta de les eleccions presidencials. La líder del Front Nacional, Marine Le Pen, i el representant del moviment En Marxa!, Emmanuel Macron, figuren com a probables aspirants del cara a cara final.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts