Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

Fernández Ordóñez, imputat pel jutge que investiga el 'cas Bankia'

Fernando Andreu citarà l’exgovernador del Banc d’Espanya i altres alts càrrecs de l’entitat, tres dels quals van dimitir ahir
L'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Fernández Ordóñez, imputat pel jutge que investiga el 'cas Bankia'

L'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Efe
Actualitzada 14/02/2017 a les 06:56
El jutge Fernando Andreu, instructor del cas Bankia sobre les suposades irregularitats en la sortida a borsa de l’entitat el 2011, ha imputat les excúpules del Banc d’Espanya i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), després que l’Audiència Nacional li ho hagi ordenat. La secció tercera de la sala penal que presideix el jutge Antonio Díaz Delgado ha estimat el recurs de l’acusació popular exercida per la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), per la qual cosa obliga a citar com a investigats l’exgovernador del Banc d’Espa­nya Miguel Ángel Fernández Ordóñez, l’exnúmero dos Fernando Restoy, i qui va ser president de la CNMV Julio Segura.
Els efectes es fan extensibles al exsubgovernador Javier Aríztegui, a l’exdirector de Supervisió Jerónimo Martínez Tello, al seu successor Mariano Herrera, a l’inspector Pedro González i a Pedro Comín, director general adjunt de Supervisió. Precisament, aquests tres últims van dimitir ahir dels càrrecs en conèixer la notícia, per no interferir en el desenvolupament de les funcions de supervisió del Banc d’Espa­nya, va explicar la institució que dirigeix Luis María Linde.
La CNMV, d’altra banda, va manifestar el seu respecte per la decisió de l’Audiència Nacional de citar Segura i Restoy, si bé va mostrar el “convenciment que l’actuació de la institució en la sortida a borsa va ser correcta i es va dur a terme amb la deguda professionalitat i diligència”.
En l’escrit conegut ahir, la sala assumeix els arguments de l’acusació, que va carregar contra les dues institucions per “incitar” l’entitat a la “fugida cap endavant” del debut borsari, mentre “hi ha múltiples indicis” que van donar llum verd a l’operació malgrat els “reiterats” advertiments dels grups d’inspecció.
Els magistrats valoren les proves testificals practicades des del 2012, així com els correus electrònics intercanviats amb els seus superiors per una de les peces clau del cas, l’inspector del Banc d’Espanya José Antonio Casaus. En les comunicacions, Casaus assenyalava que el grup BFA-Bankia era inviable “a mitjà termini”, i advertia dels “greus i creixents problemes de rendibilitat, liquiditat i solvència” de l’entitat financera.

ANA MATO AFIRMA QUE NO SABIA RES DELS REGALS DE LA 'TRAMA GÜRTEL'
El PP es va negar ahir a declarar en el judici de Gürtel per suposadament haver-se beneficiat de la trama cor­rupta. Sí que ho va fer, en canvi, l’exministra de Sanitat Ana Mato, qui va assegurar que no sabia res dels regals que Francisco Correa va fer al seu exmarit, Jesús Sepúlveda, i que van gaudir tota la família. Mato va explicar que el matrimoni compartia despeses, de manera que era Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo i que s’enfronta a 15 anys de presó, qui sufragava les celebracions i els viatges en família. “Del pagament de les festes infantils” i dels viatges familiars “es va encarregar el senyor Sepúlveda” i “si algú va fer algun regal li va donar a ell, no a mi”, va dir Mato, a qui la fiscalia reclama 28.468 euros pels obsequis.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts