Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

Carolina Bescansa deixa l'executiva de Podem i no anirà a cap llista

La número tres de la formació i el responsable d’Economia, Nacho Álvarez, renuncien a integrar la direcció que surti de l’assemblea de Vistalegre II
Carolina Bescansa al Congrés dels Diputats.

Carolina Bescansa deixa l'executiva de Podem i no anirà a cap llista

Carolina Bescansa al Congrés dels Diputats.

Efe
Actualitzada 02/02/2017 a les 06:52
La cofundadora i fins ara número tres de Podem, Carolina Bescansa, i el responsable d’Economia, Nacho Álvarez, van plegar ahir dels seus respectius llocs de l’executiva i van renunciar a formar part de la direcció que sigui escollida en l’assemblea de Vistalegre II. En una carta van acusar Pablo Iglesias i Iñigo Errejón d’haver actuat “d’esquena a la voluntat de diàleg i acord” i que, per aquest motiu, no poden integrar-se en cap de les llistes que competiran pel control de l’organització.
Concretament, lamenten que l’“eix de confrontació” entre Iglesias i Errejón hagi dificultat els debats a Podem, i que “la intensificació i l’extensió territorial de l’enfrontament ha provocat un soroll” que dificulta la comunicació “amb els que ens han ofert el seu suport, moltes vegades amb enorme sacrifici”. Recorden que fa un mes van proposar als sectors del partit un “acord de mínims destinat a desactivar l’enfrontament, evitar el xoc de trens i permetre al conjunt de l’organització debatre sobre projectes polítics i propostes organitzatives”, tot lamentant que “ara com ara no hem aconseguit els objectius”.
De fet, poc després de publicar-se la carta es confirmava que Iglesias i Errejón portaran la seva pugna a Vistalegre, competint amb projectes i candidatures diferents. Les diferències polítiques i organitzatives entre els seus projectes han pesat més que les coincidències, i els equips de tots dos han assumit, després de deu dies de converses i molts desacords, la impossibilitat de confluir en una mateixa candidatura.

RAJOY PRECINTARÀ ELS COL·LEGIS SI HI HA REFERÈNDUM
El govern de Mariano Rajoy té previst un pla amb totes les actuacions possibles per impedir que es faci un referèndum d’independència a Catalunya. L’estratègia inclou mesures jurídiques i coercitives, com ara precintar els col·legis electorals o prendre el control de la conselleria d’Ensenyament per impedir l’accés a les escoles. El pla implica diversos ministeris i, segons el govern, preveu tots els escenaris, sempre de manera proporcionada i d’acord amb la llei.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts