Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Síria

Comença l'evacuació d'Alep mentre Al-Assad en celebra l'“alliberament”

La Creu Roja afirma que 40 ferits greus i 3.000 civils han pogut sortir de la zona assetjada de la ciutat en les dues primeres tandes
Civils i combatents esperen a ser evacuats en un dels autobusos.

Comença l'evacuació d'Alep mentre Al-Assad en celebra l'“alliberament”

Civils i combatents esperen a ser evacuats en un dels autobusos.

EFE
Actualitzada 16/12/2016 a les 07:28
Un nou acord entre l’exèrcit sirià i els rebels va permetre ahir començar a evacuar els milers de persones de la zona assetjada d’Alep, un fet que va ser celebrat pel president, Bashar al-Assad, que va felicitar els seus compatriotes per “l’alliberament” de la ciutat.
El director del Comitè Internacional de la Creu Roja a Orient Mitjà, Robert Mardini, va anunciar al seu compte de Twitter que almenys 40 ferits greus i 3.000 civils havien sortit de l’est d’Alep en les dues primeres tandes d’evacuació, i que una tercera estava en marxa. La portaveu de l’entitat, Ingy Sedky, que es trobava a la zona, va precisar que els evacuats van ser traslladats a àrees de l’oest de la província d’Alep. Sedky no va poder avançar quan podria durar el procés, que transcorria amb lentitud.
El president del Consell Local del poble de Jan Tuman, Mohamed Hasan, que va participar en la comissió per a l’evacuació de ferits i civils constituïda a l’oest de la província, va dir que, segons les seves xifres, almenys 1.150 persones van sortir d’Alep. Hasan va destacar que entre els evacuats hi havia 250 ferits, alguns dels quals van ser trasllats a Turquia a través del pas fronterer de Bab al Haua, mentre que la resta van ser ingressats en centres mèdics i hospitals de l’oest de la província d’Alep. Quant als civils, va subratllar que “necessiten de tot, és gent que ha patit un setge de més de quatre mesos i no se’ls ha permès endur-se res”.
L’evacuació va començar al matí després que la nit anterior les parts aconseguissin un acord per a un alto-el-foc i la sortida dels assetjats de l’últim reducte rebel que quedava al sud-est d’Alep, que abastava una superfície que no era superior a uns tres quilòmetres quadrats. Segons dades proporcionades per la televisió siriana, està previst que uns 4.000 combatents amb els seus familiars i 9.000 civils abandonin els districtes assetjats de la part oriental d’Alep. La cadena va explicar que els evacuats són recollits per les ambulàncies i autobusos a l’àrea de Tel Zarazir, i des d’allà travessen a la zona en poder del govern a través del corredor d’Al Ramusa-Ameriya, des d’on són distribuïts a altres parts de la província que són en mans rebels.

Incidents aïllats
L’inici de l’evacuació no va estar exempt d’incidents, que no obstant això no van impedir que prosseguís. La televisió oficial siriana va informar que un projectil de morter disparat per “organitzacions terroristes” va impactar al districte d’Al-Furqan, en poder de les autoritats, sense registrar-se víctimes. Per la seva banda, l’Observatori Sirià de Drets Humans va assegurar que almenys tres persones van resultar ferides per trets de les forces governamentals.
Mentre es desenvolupa l’evacuació, Al-Assad va voler donar l’enhorabona als sirians per l’“alliberament d’Alep”. En un vídeo, difós per l’agència de notícies oficial SANA, Al-Assad va felicitar “tots els ciutadans sirians”, al mateix temps que va augurar que “la situació canviarà no solament a Síria o a la regió, sinó a tots els països del món; hi haurà un abans i un després d’Alep; el temps es convertirà en història”. El president sirià hi va afegir que “el que ha passat avui és història i tots els ciutadans sirians l’estan escrivint, però això no ha començat avui, sinó fa cinc anys amb el començament de la crisi i la guer­ra a Síria”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts