Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Egipte

Un total de 25 morts i 49 ferits en un atac a una església cristiana

L’atemptat amb bomba es va perpetrar a l’església de sant Pere, dins del complex de la catedral de sant Marc, al Caire
Una imatge de com va quedar l'església després de l'atac.

Un total de 25 morts i 49 ferits en un atac a una església cristiana

Una imatge de com va quedar l'església després de l'atac.

Efe
Actualitzada 12/12/2016 a les 07:12
Els cristians d’Egipte van patir ahir l’atemptat més mortífer de la seva història recent, amb 25 persones mortes i 49 ferides per l’esclat d’una bomba a l’església de sant Pere, dins el complex de la catedral de sant Marc, al centre del Caire.
L’atac, que no va ser reivindicat per cap grup, va ocórrer pels volts de les deu del matí hora local (8.00 GMT), segons alguns testimonis com Qelini Farag, un ancià de 80 anys que havia acudit a missa amb la dona.
El ministeri de l’Interior no va difondre ahir la versió oficial dels fets, que es van anar coneixent pels relats de víctimes com, per exemple, el de Farag. L’ancià, que després de l’explosió es va quedar estès a terra durant un temps abans de poder incorporar-se, va explicar que l’esclat va tenir lloc dins de l’església, a la bancada reservada a les dones, situada a l’esquerra de l’altar.
Minuts després que tingués lloc l’atemptat, nombrosos cotxes de la policia arribaven a la zona del recinte eclesiàstic, al barri d’al-Abasiya, i l’acordonaven completament per deixar passar únicament les ambulàncies.
A poc a poc, desenes i posteriorment centenars de cristians coptes van començar a concentrar-se davant de la catedral per mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i la indignació cap a les autoritats, especialment contra el president egipci, Abdelfatah al-Sisi, i el ministre de l’Interior, Magdi Abdelgafar, als quals van responsabilitzar de l’atac.

Un altre atemptat a Turquia
D’altra banda, Turquia va viure la nit de dissabte un doble atemptat que va deixar 33 morts i 155 ferits. Un dels atacs va ser als voltants de l’estadi de futbol del Besiktas, al centre d’Istanbul, on feia una hora i mitja que s’havia acabat un partit. Un grup kurd estaria dar­rere dels atacs. El president, Recep Tayyip Erdogan, ha promès que els autors pagaran “un preu molt alt”.

L'ESTAT ISLÀMIC RECUPERA EL CONTROL DE PALMIRA
El grup gihadista Estat Islàmic va recuperar ahir el control de la ciutat siriana de Palmira i les ruïnes grecoromanes, més de vuit mesos després d’haver estat expulsat per l’exèrcit sirià amb el suport de l’aviació russa, segons l’Observatori Sirià dels Drets Humans. El director d’aquesta ONG, Rami Abdul-Rahman, va dir que després de tres dies d’intensos combats els extremistes “controlen totalment la ciutat de Palmira, l’aeroport i la zona arqueològica.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts