Espanya

Detinguts els pares de Nadia Nerea per presumpta estafa

Fernando Blanco i Marga Garau declaren avui davant el jutge després de passar la nit a la comissaria de la Seu

Detinguts els pares de Nadia Nerea per presumpta estafaC. Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra van detenir ahir Fernando Blanco, el pare de Nadia Nerea, la nena d’11 anys resident a Fígols i Alinyà (Alt Urgell) afectada d’una malaltia rara, arran de les sospites que hauria comès una estafa en la recollida de fons per tractar la menor. El conseller català d’Interior, Jordi Jané, va confirmar que el pare de la nena estava arrestat a la comissaria dels mossos de la Seu d’Urgell, acusat del delicte d’estafa. Poc després de les onze de la nit eren els mossos els que informaven a Twitter de la detenció també de la mare de la petita, Marga Garau, que estava a les dependències policials amb la nena, que segons van informar hauria marxat amb una veïna. Els detinguts van passar la nit a la comissaria i es preveia que avui declaressin davant el jutge.

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu, que investiga aquest suposat cas d’estafa en la col·lecta de fons, va acordar també retirar el passaport de la nena per evitar que pugui sortir del país, i va preguntar a la fiscalia si veu oportú plantejar mesures civils en relació amb la tutela o la cura de la menor. En concret, aquestes mesures van des de la tutela de la petita fins a aspectes com la manutenció, residència, tractaments mèdics o assegurar la seva educació.

La fiscalia, però, en declaracions quan només estava detingut el pare, va dir que no aprecia ara com ara risc per a la nena, per la qual cosa de moment la fiscal que porta el cas no sol·licitarà mesures especials de protecció. “En la situació actual no apreciem risc per a la menor però estem vigilants”, va assegurar el fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, en declaracions a Europa Press.

El jutge també va tornar a demanar tota la documentació mèdica relativa a Nadia, que ja havia sol·licitat dilluns sense obtenir resposta de la família. El mateix dia també va bloquejar els comptes bancaris de Blanco.

Marga Garau, la mare de Nadia, va assegurar al matí en una entrevista televisiva que ni ella ni el seu marit han estafat diners de les donacions per a la menor, afectada de tricotiodistrofia. En una entrevista a Espejo público, d’Antena 3, Garau va assegurar que dilluns van anar al banc a intentar retornar els diners –uns 300.000 euros, segons la família–, però que un cop allà els van dir que ho havien de fer cas per cas i que a més ja no podien operar per l’embargament judicial.

També va relatar que estan vivint “un malson”, però no creu que hagin estafat ningú. “Jo sé que Fernando no ha fet res. No s’ha quedat diners per a ell. L’únic error ha estat exagerar la història i anar a curanderos, sense que quedi constància del tractament que ha rebut la meva filla. Nadia està malalta i en perill de mort, això és el que ens han dit els metges i ens ho hem de creure. I no hem estafat ningú perquè els diners són al banc”, va afegir.

Cas d’estafa a Palma

El pare ja va ser condemnat l’any 2000 a Palma a quatre anys i deu mesos de presó per estafar, mitjançant la falsificació de documents, 20 milions de pessetes a l’empresa en què havia treballat. “Apel·lo a la presumpció d’innocència. El que va fer en el passat ja ho va pagar. Heu de deixar-nos demostrar que no hem agafat res, que no hem robat la gent”, va assenyalar Garau, que va reconèixer que el marit la va enganyar en dir-li que portava la menor a metges i hospitals quan en realitat la portava a remeiers, encara que no li va donar importància.

Detinguts els pares de Nadia Nerea per presumpta estafa

tracking