frança

Hollande descarta presentar-se a les eleccions presidencials de 2017

“Sóc conscient dels riscos que comportaria la meva candidatura, que no reuneix tots els consensos”, afirma en una compareixença

Hollande descarta presentar-se a les eleccions presidencials de 2017EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president francès, François Hollande, no es presentarà com a candidat a la reelecció en els comicis d’abril i maig vinents. Hollande va fer aquest anunci ahir al vespre en una breu declaració des del Palau de l’Elisi, convertint-se així en el primer cap d’Estat de la V República que renuncia a la reelecció.

“Sóc conscient dels riscos que comportaria la meva candidatura, que no reuneix tots els consensos. He decidit no ser candidat a l’elecció presidencial, he decidit no renovar el meu mandat”, va dir en una declaració televisiva de deu minuts.

El president va repassar els desafiaments que afronta el país, des del populisme de la ultradreta fins al terrorisme gihadista, i va defensar la seva gestió en aspectes com ara la lluita contra la desocupació, el medi ambient o la defensa de les llibertats. “Us ho dic francament. El màxim perill és el proteccionisme, és tancar-se en un mateix. Aquest serà el major desastre per als francesos”, va assenyalar el mandatari, un dels més impopulars de les últimes dècades al país veí.

Hollande també es va mostrar escèptic davant el projecte que defensa el candidat conservador François Fillon, triat en primàries diumenge passat. Va assegurar, en tot cas, que per sobre de la seva ambició situa l’interès general del país. “L’experiència m’ha aportat la humilitat necessària en la meva labor”, va afirmar al respecte el president.

Candidatura de Montebourg

L’anunci de l’encara president va coincidir amb el primer dia en què es podien presentar les candidatures per a les primàries de l’esquerra, a les quals es va postular ja l’exministre d’Economia Arnaud Montebourg, representant de l’ala més esquerrana del Partit Socialista.

Els sondejos auguraven mals resultats electorals a François Hollande, per darrere de l’aspirant del centredreta Fillon, de la ultradretana Marine Le Pen i de dos candidats de l’àmbit de l’esquerra, el moderat Emmanuel Macron i el radical Jean-Luc Mélenchon.

tracking