Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cuba

Mor Fidel Castro, el líder de la Revolució Cubana, als 90 anys

L’organització de les exèquies del líder cubà va quedar a càrrec d’una entitat creada específicament per
a aquesta finalitat
Actualitzada 27/11/2016 a les 07:20
Cuba es prepara per celebrar un funeral multitudinari per acomiadar qui va ser el pare de la Revolució, després de la mort de Fidel Castro ahir. El líder cubà va morir als noranta anys d’edat i va ser incinerat ahir mateix. Les seves cendres recorreran la totalitat del país fent el camí invers al que va realitzar en el seu dia el revolucionari des de la seva Santiago de Cuba natal, lloc en el qual serà incinerat.
El funeral multitudinari se celebrarà diumenge vinent, 3 de desembre, a les set de la tarda a la plaça Antonio Maceo de la ciutat de Santiago de Cuba, la més important d’aquesta illa. L’endemà a les sis de la matinada les seves cendres reposaran finalment al cementeri de Santa Ifigenia, en el qual també està enterrat el pare de la independència cubana, José Martí.

La nació està de dol
El conseller d’Estat de l’illa va decretar el dol nacional unes hores després de l’anunci i va establir que durant els nous dies en els quals regirà “s’aturaran les activitats i espectacles públics”, i la bandera nacional onejarà a mitja asta en els edificis públics i als establiments militars. A més a més, la ràdio i la televisió cubanes “mantindran una programació informativa, patriòtica i històrica”, segons les instruccions del principal òrgan de govern.
El ministre cubà de Relacions Exteriors, Bruno Rodríguez, que es trobava de gira per països de l’Orient Mitjà, va avançar la seva tornada a l’illa.
La mort del líder cubà va provocar que es publiquessin edicions especials de la premsa estatal cubana, que de seguida van estar al carrer a la disposició del públic: els mitjans impresos oficialistes es van sumar al dol nacional i la seva tinta va ser ahir exclusivament negra, en lloc dels típics colors vermell i negre del diari Granma, o el blau i negre de Juventud Rebelde, que és el rotatiu de la Unió de Joves Comu­nistes.
L’organització de les exèquies del líder cubà va quedar a càrrec d’una entitat creada específicament per a aquesta finalitat denominada comissió organitzadora del comitè central del partit, l’Estat i el govern per a les honres fúnebres del comandant en cap Fidel Castro Ruz.

DIFERENTS REACCIONS A ESPANYA A LA MORT DEL LÍDER
Castristes i anticastristes es van enfrontar ahir davant l’ambaixada de Cuba a Madrid durant la concentració en la qual van coincidir en el passeig de l’Havana de la capital amb motiu de la mort de Fidel Castro. La policia va haver de detenir alguns dels participants, ja que fins i tot van arribar a enfrontar-se físicament.
D’altra banda, diferents partits, com Podemos, IU, Catalunya Sí Que Es Pot o la CUP van realitzar comentaris positius respecte a la figura del líder. Un dels missatges més emotius va ser el d’Albert Garzón i membres de la IU, que van homenatjar-lo a Twitter i van ressaltar que “el seu exemple i el seu pensament perviuen”. Garzón va afegir que Castro “és un referent del socialisme”.
Etiquetes
  • #3 Gallec
    (27/11/16 12:58)

    E hora de volver o teu berce... que a terra seache leve meu, a historia xulgara

    Respondre
  • #2 Santiago
    (27/11/16 12:17)

    Grande Fidel,pasará a la historia como el Jefe de gobierno que no quiso doblegarse a lamer las botas del Tío Sam,un gran ejemplo que sigue el resto de países latinoamericanos que no ceden ante el imperialismo de USA y Reino Unido,los grandes depredadores y saqueadores de Estados independientes,mal llamados dictaduras por la propaganda Occidental.

    Respondre
  • #1 Jan
    (27/11/16 08:53)

    Era un dictador, no ho oblidem. DEP

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts