Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
catalunya

El Suprem confirma la suspensió a Vidal per la constitució catalana

Una majoria de 21 magistrats enfront d’11 ratifica la resolució del CGPJ
El jutge i senador d'ERC, Santiago Vidal, en una imatge d'arxiu.

El Suprem confirma la suspensió a Vidal per la constitució catalana

El jutge i senador d'ERC, Santiago Vidal, en una imatge d'arxiu.

Actualitzada 22/11/2016 a les 07:15
La Sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs que el jutge Santiago Vidal va presentar contra la suspensió de tres anys amb la qual el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el va castigar per participar en la redacció d’una constitució catalana. La decisió ha estat adoptada per una majoria de 21 magistrats enfront d’11. Els que s’han quedat en minoria emetran un vot particular perquè consideren que havia d’estimar-se el recurs de Vidal.
En qualsevol cas, la decisió que s’ha imposat en el ple de la sala tercera de l’alt tribunal ha estat la de confirmar el càstig disciplinari imposat a l’actual senador d’ERC per la seva participació activa en l’elaboració del text esmentat. Vidal, que va anunciar que recorrerà al Constitucional i al Tribunal Europeu de Drets Humans, és considerat autor d’una falta molt greu consistent en la “ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials”.
Igual que va passar ahir, també la sanció del CGPJ va ser adoptada, el febrer del 2015, després d’una decisió dividida: amb els vots de la majoria conservadora que dóna suport al president Lesmes, però amb els vots en contra de la minoria progressista, a la qual es va sumar el vocal triat pel PNB, Enrique Lucas. En total, dotze vots contra nou. La majoria dels membres del Poder Judicial va considerar que Santiago Vidal no va complir amb el seu deure bàsic de fidelitat a la Constitució. La minoria va estimar que la seva posició favorable al procés sobiranista català no era mereixedora d’una sanció tan greu.
En declaracions a l’agència EFE, Vidal va assegurar ahir que ignora “els arguments que han utilitzat les dues terceres parts dels magistrats que han decidit avalar la suspensió, suposo que ja els coneixeré”. En qualsevol cas, va afirmar que “em sento decebut; no esperava que actuessin amb la falta d’imparcialitat amb la qual acostumen a actuar els membres del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional”. El senador va indicar que el proper pas serà presentar un recurs d’empara davant el TC, “no perquè confiï en la neutralitat dels seus membres, sinó com a pas previ per recórrer davant el Tribunal Europeu de Drets Humans”.

MILLO PROMET "DIÀLEG" PERÒ EXIGEIX "RESPECTE A L'ESTAT DE DRET"
Enric Millo va jurar ahir el càrrec com a nou delegat del govern espanyol a Catalu-nya, en substitució de María de los Llanos de Luna, tot assegurant que comença una etapa de “diàleg constructiu” amb la Generalitat. En aquest sentit, va dir que farà una política de mà estesa, que “comptarà amb tots, sempre amb diàleg i sense imposicions ni exclusions”. Això sí, va afirmar, amb l’exigència de “màxim respecte a l’Estat de dret i a la legalitat vigent”. L’acte el va presidir la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que també va reclamar lleialtat institucional i va fer una crida a trobar solucions. El primer tinent d’alcalde de Tarragona, Alejandro Fernández, serà el nou portaveu del PP al Parlament en substitució de Millo.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts