catalunya

Iceta demana al PSOE que no deixi de banda els socialistes catalans

El líder del PSC reclama en el congrés que “Catalunya sigui reconeguda com a nació, que és el que ens considerem”

Iceta demana al PSOE que no deixi de banda els socialistes catalansEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, va reivindicar ahir la unitat del projecte amb el PSOE i va demanar a la gestora que “no expulsi” els socialistes catalans, després d’haver aconseguit pactar amb Núria Parlon –la seva rival a les primàries– una executiva de renovació després de superar una difícil negociació. El PSC va tancar ahir a la tarda tres dies de debat intens en el seu XIII Congrés, en què va establir les línies de la seva estratègia per als propers anys, si bé no va poder evitar que sobre la reunió planés la crisi de relacions amb el PSOE.

Iceta va reclamar el reconeixement de Catalunya com a nació, “com el que ens considerem”, va assegurar en el seu discurs de clausura del congrés del PSC. “Ningú ha de veure en això un risc per a la unitat d’Espanya ni per a la fraternitat dels espanyols, perquè Catalunya ha de ser reconeguda com el que se sent”, va ­insistir. D’aquesta manera, exposava un dels seu objectius, aconseguir un nou acord entre Catalunya i la resta d’Espanya amb un pacte fiscal federal i la reforma constitucional. “No em fa por dir que em sento espanyol, sobretot si m’hi volen”, va apuntar i va indicar que continuaran treballant des del congrés, no solament en defensa dels interessos de Catalunya, sinó també “de les classes populars del nostre país i de tot Espanya i ho seguirem fent de la mà dels nostres companys del PSOE”.

Del congrés celebrat ahir també n’ha sortit la nova executiva del partit, que s’ha pactat amb Núria Parlon, la qual van aprovar un 88% dels delegats. La nova executiva dels socialistes catalans tindrà més presència de dones i, en la seva composició, guanya pes el món municipal. En total, està formada per 49 persones, 24 dones i 25 homes. El president del partit continuarà sent l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, serà la número dos del partit, adjunta a la primera Secretària. Salvador Illa, exalcalde de la Roca del Vallès, serà el nou secretari d’Organització dels socialistes catalans en substitució d’Assumpta Escarp. L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, s’encarregarà de l’àrea de Política municipal i formació, i la diputada al Congrés Meritxell Batet serà l’encarregada de l’àrea d’Impuls federal.

A més de les relacions entre Catalunya i Espanya, Iceta també va referència a la resta d’objectius que es fixen des de la formació. En aquest sentit, va parlar de fer créixer l’economia, repartir la riquesa i crear ocupació. Un altre objectiu és l’agenda per la igualtat, perquè, segons va dir, cal rescatar els ciutadans de les polítiques actuals. Per últim, va citar la regeneració institucional i democràtica, per aconseguir recuperar la primacia de la política sobre l’economia.

tracking