Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
espanya

La gestora i els barons tensen la corda perquè el PSC s'abstingui

Iceta insisteix a desobeir el mandat del PSOE, i els dirigents alerten que el desacatament obligarà a avaluar les relacions entre els dos partits
El secretari general del PSOE extremeny, Guillermo Fernández Vara, ahir.

La gestora i els barons tensen la corda perquè el PSC s'abstingui

El secretari general del PSOE extremeny, Guillermo Fernández Vara, ahir.

EFE
Actualitzada 25/10/2016 a les 07:07
La gestora del PSOE i alguns barons van elevar ahir l’amenaça cap al PSC, fins arribar a parlar de “divorci”, si els socialistes catalans no rectifiquen i acaten l’abstenció en bloc, i no mínima, a la investidura de Mariano Rajoy decidida pel comitè federal del partit.
Els advertiments de Ferraz i de presidents autonòmics com l’extremeny Guillermo Fernández Vara o el castellanomanxec Emiliano García-Page van respondre al desafiament del líder del PSC, Miquel Iceta, que va garantir la “desobediència” dels seus diputats al mandat del màxim òrgan del PSOE encara que impliqui un canvi de relació entre les dues formacions. El dirigent català, qui va indicar que el PSC aposta per “seguir” amb el vincle amb Fer­raz, va demanar comprensió perquè el seu partit “no pot fer cap altra cosa” que rebutjar Rajoy.
Davant la previsible ratificació del no en el consell nacional del PSC d’avui, el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va avisar que el desacatament obligarà a “avaluar” la relació amb la federació catalana. No obstant això, va desitjar no arribar a la ruptura. Jiménez va subratllar que en el mandat aprovat pel comitè federal “no caben interpretacions de cap tipus”, per la qual cosa l’abstenció haurà de ser en bloc.
De la seva banda, García-Page, malgrat assegurar que intentaran “per tots els mitjans” que es mantingui l’agermanament amb el PSC, no descarta que la crisi de­semboqui en ruptura. “Si algú vol el divorci, si ho demana una de les parts val”, va indicar. Al seu torn, Fernández Vara es va unir als que sostenen que si el PSC no acata, es generarà una situació que “caldrà resoldre, i no val a dir que no passa res. No és normal”, va asseverar.
D’altra banda, els líders de vuit federacions partidaris del no a Mariano Rajoy han enviat una carta al president de la gestora, Javier Fernández, perquè l’abstenció no sigui en bloc, sinó del mínim de diputats necessaris, amb la finalitat de no engrandir més la divisió en el PSOE. Els dirigents que signen l’escrit són Francina Armengol (Balears); Idoia Mendia (País Basc); César Luena (La Rioja); Luis Tudanca (Castella i Lleó); Sara Hernández (Madrid); Rafael González Tovar (Múrcia); María Chivite (Navarra) i Manuel Hernández (Ceuta).

GARZÓN AVISA EL REI DE PROTESTES CONTRA L'ELECCIÓ DE RAJOY
El coordinador general d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, va transmetre ahir al rei Felip VI que té previst assistir a la manifestació convocada als voltants del Congrés per al dia de la segona votació del debat d’investidura de Rajoy sota el lema Davant el cop de la màfia, democràcia, i va animar altres diputats a fer el mateix. En la roda de premsa posterior a la reunió que va mantenir amb el monarca, dins de la ronda de consultes que el rei va iniciar abans de designar un candidat a la presidència, Garzón va defensar que les manifestacions són eines “tan vàlides” com la presència en les institucions. Per això, va indicar que si l’objectiu de la protesta és denunciar la “traïció històrica” del PSOE, hi prendrà part.
Etiquetes
  • #2 Bravo per la Gestora
    (25/10/16 21:47)

    Enhorabona per la Gestora del psoe, que al menys demostra sentit comú. Molt abans haurien d'haber reaccionat des de dins del partit, en mans d'impresentables que l'unic que busquen es una cadira i viure del cuento.

    Respondre
  • #1 Irresponsabilitat politica
    (25/10/16 21:44)

    El "Sr." Iceta, demostra una irresponsabil.litat descomunal a més de tractar d'anar -segons ell creu- que el vent bufa millor...al seu favor. No importa que passi amb el partit ni amb el país!!!Digne seguidor d'un igual que ell (irresponsable i que buscava la política com a "modus vivendi"anomenat Sanchez...

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477