Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
espanya

Els socialistes s'abstindran perquè Rajoy sigui investit president

El PSC es reunirà demà per debatre si segueix les directrius centrals o en canvi vota en contra del líder popular
Fernández a la roda de premsa posterior al comitè federal dels socialistes.

Els socialistes s'abstindran perquè Rajoy sigui investit president

Fernández a la roda de premsa posterior al comitè federal dels socialistes.

Actualitzada 24/10/2016 a les 07:08
El Partit Socialista Obrer Espa­nyol (PSOE) va votar ahir a favor d’abstenir-se en la segona votació de la investidura de Mariano Rajoy, del Partit Popular, fet que possibilitaria que fos designat president. Amb això es desencalla l’actual situació que es viu a Espanya, en la qual fa deu mesos que no hi ha govern.
La decisió, però, encara va dividir més el Partit Socialista, ja que l’abstenció va guanyar amb el suport de 139 vots, davant de 96 en contra. De fet, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), favorable al no, ja va anunciar abans de les votacions d’ahir que mantindria el seu no a Rajoy encara que el màxim òrgan de la formació votés a favor de l’abstenció. Un cop acabat el comitè, va convocar per demà un consell nacional extraordinari per decidir el sentit del seu vot en la investidura. Els socialistes balears, els bascos i la militància eren partidaris de votar que no a la investidura de Rajoy, mentre que Andalusia, Castella-la Manxa i València van defensar l’abstenció.
Per la seva part, el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, en una roda de premsa posterior al comitè federal va sub­ratllar ahir el caràcter “imperatiu” de la resolució presa pels socialistes. Fernández va destacar que l’abstenció és el plantejament que traslladarà al grup parlamentari perquè faci complir el mandat del màxim òrgan del partit entre congressos. Per això, va anunciar que el seu pla per als pròxims dies és intentar persuadir el PSC i els altres diputats reticents. Fernández espera que els discordants siguin “receptius” i es va mostrar convençut que és el millor per a tots.

Situació d’Espanya
A més, Fernández va destacar que abstenir-se no és “una cosa vergonyant”. En aquest sentit, va recalcar que “abstenir-se no és donar suport” al PP i va explicar que el PSOE va arribar a aquesta conclusió després d’un “profund debat”, que va tenir en compte la situació del país, que va opinar que és “molt difícil”, perquè hi ha un govern en funcions des de fa deu mesos.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477