Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Espanya

Correa admet regals i comissions a Bárcenas i altres càrrecs del PP

El cap de la trama Gürtel reconeix que va aconseguir adjudicacions irregulars a canvi de comissions, que en el cas de l’extresorer popular van arribar al 3%
Francisco Correa, ahir durant la compareixença a l'Audiència Nacional espanyola.

Correa admet regals i comissions a Bárcenas i altres càrrecs del PP

Francisco Correa, ahir durant la compareixença a l'Audiència Nacional espanyola.

Actualitzada 14/10/2016 a les 07:12
El líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, va confessar ahir davant el jutge que va donar diners i regals a canvi d’adjudicacions als exmembres del PP que seuen a la banqueta, i que lliurava entre el 2% i el 3% a l’extresorer Luis Bárcenas per aconseguir obres en ministeris durant els anys que José María Aznar va ocupar la Moncloa.
A l’inici de la jornada més esperada del judici, Correa va començar apuntant tots aquells als quals va beneficiar amb regals, per finalment centrar-se en Bárcenas que, segons va explicar, s’encarregava d’aconseguir adjudicacions per a carreteres, autopistes, obres de l’AVE, o de medi ambient. Després, Correa portava a la seu del PP o a casa seva part dels diners que aconseguia dels empresaris beneficiats amb les obres, i Bárcenas s’encarregava de repartir-lo entre aquells que havien col·laborat en aquesta adjudicació irregular.
Abans d’aquestes revelacions, el capitost de Gürtel va assegurar que ell s’encarregava personalment de pagar les comissions als polítics. “Quedava amb ells i els donava el sobre”, va indicar. A més de Bárcenas, va assenyalar l’exdiputat Jesús Merino, l’exconseller madrileny Alberto López Viejo, els exalcaldes de Pozuelo i Majadahonda, Jesús Sepúlveda i Guillermo Ortega, els exregidors d’aquest municipi José Luis Peñas i Juan José Moreno, i l’exviceconseller madrileny Clemente Aguado. Sobre Sepúlveda, va concretar que les “atencions” vers ell van ser la compra d’un cotxe o el pagament de viatges i festes d’aniversaris per a la seva família, mentre que de López Viejo en va reconèixer que es va repartir amb ell un milió d’euros d’una contractació de neteges de l’ajuntament de Madrid.
Correa va mirar d’eximir de qualsevol irregularitat els acusats que formaven part del seu grup, com el seu número dos, Pablo Crespo; el comptable de la trama, José Luis Izquierdo, i Álvaro Pérez Alonso, el Bigotes, afirmant que cap d’ells va pagar comissions. També va desvincular dels seus negocis el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, afirmant que quan aquest va arribar a la presidència del PP va traslladar la seva activitat a València, quan aleshores hi havia al govern Francisco Camps.

EL TSJC ENVIA A JUDICI MAS, ORTEGA I RIGAU PEL 9-N
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar ahir l’obertura de judici oral contra l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau per desobediència greu i prevaricació per l’organització de la consulta alternativa del 9-N. El TSJC no ha atès, en canvi, la petició de les acusacions populars, que sol·licitaven que se’ls jutgés també per malversació, un delicte que comporta penes de presó. La fiscalia considera que els tres excàrrecs públics van impulsar i van organitzar el procés participatiu i per això ha sol·licitat 10 anys d’inhabilitació per a Mas i nou anys per a Ortega i Rigau per la comissió dels delictes de desobediència greu i prevaricació.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477