Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Alemanya

La policia busca un refugiat sirià que tenia explosius a casa seva

La Fiscalia Federal ha assumit el cas i considera que es tractaria d’un intent d’atemptat amb motivació islamista
Uns policies fan guàrdia en una zona residencial de la ciutat de Chemnitz.

La policia busca un refugiat sirià que tenia explosius a casa seva

Uns policies fan guàrdia en una zona residencial de la ciutat de Chemnitz.

EFE
Actualitzada 10/10/2016 a les 07:15
Les seves forces de seguretat d’Alemanya busquen per tot el país un jove refugiat sirià, que es va escapar dissabte quan agents de les forces de seguretat especial van anar a casa seva en el marc d’una operació antiterrorista. Es tracta de Jaber Albakr, un jove de 22 anys nascut als afores de Damasc, i que ara vivia a la localitat de Chemnitz (Alemanya). Quan la policia va arribar el seu domicili, presumptament, estava confeccionant un explosiu. Els agents van disparar un tret a l’aire perquè s’aturés, però el jove va acabar escapant. Les autoritats alerten que com que se sent perseguit pot convertir-se en una persona “perillosa”. En el seu domicili es van trobar explosiu per, presumptament, perpetrar un atac terrorista. Des de dissabte, la policia està registrant habitatges en la localitat de Chemnitz.
A més, segons va informar la policia federal, Alemanya viu en un estat de màxima alerta i les autoritats han elevat les mesures de seguretat en les infraestructures considerades “crítiques” com poden ser les estacions de tren i aeroports de tot el país i especialment de la capital Berlín, que es troba a uns 250 quilòmetres de Chemnitz.
En el marc de l’operació de dissabte, els agents van detenir tres persones, dues de les quals van quedar ahir en llibertat. El tercer arrestat, el llogater de l’apartament on vivia Albakr, va ingressar a presó per petició de la fiscalia estatal de Dresden. Se l’acusa de complicitat en la preparació d'un atac per posar en perill la seguretat de l'Estat. La Fiscalia Federal, que ha assumit la investigació, treballa amb la hipòtesi que es tractaria d’un intent d’atemptat “amb motivació islamista".
Per la seva banda, un portaveu del Ministeri d’Interior va recordar que Alemanya “no pot descartar” que fets com els “que també hem vist a França i Bèlgica” succeeixin al seu territori, perquè es troba “en el punt de mira del terrorisme internacional”. No obstant això, ha subratllat que l'operació antiterrorista d'ahir mostra, així mateix, que les forces de seguretat d'Alemanya “estan molt atentes”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477