Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
colòmbia

El Nobel premia els esforços per la pau del president Santos

Actualitzada 08/10/2016 a les 07:09
El Nobel de la Pau va reconèixer ahir al president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, pels seus “decidits esforços” per acabar amb el conflicte bèl·lic que dura des de fa més de mig segle al país. El Comitè Nobel Noruec va ressaltar que Santos va prendre la iniciativa per començar el procés de pau amb les FARC i que ha exercit “tot el temps” com a impulsor de les converses, que van començar oficialment el 2012.
El procés colombià era el gran favorit en els pronòstics fins fa una setmana, però la victòria del “no” als acords en el referèndum de diumenge va fer que perdés força en les travesses prèvies. “Que una majoria dels electors digués ‘no’ a l’acord de pau no significa que el procés estigui mort. Els partidaris del ‘no’ el que van rebutjar no va ser la pau, sinó un acord concret”, ressalta el dictamen de l’Institut Nobel.
Santos va declarar que el guardó constitueix “un mandat” per tirar endavant el pacte amb les FARC. “És un mandat per trobar una solució ràpida a la situació generada amb el plebiscit”, va dir.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477