Estats Units

Detingut l'autor de la matança a l'Estat de Washington

Detingut l'autor de la matança a l'Estat de Wahsington

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suposat autor del tiroteig en un centre comercial de Burlington, a l’Estat de Washington (EUA), divendres passat i en què van morir cinc persones ha estat identificat com a Arcan Cetin, un immigrant turc, va informar ahir la policia estatal. Es tracta d’un jove de 20 anys resident a Oak Harbor, localitat situada a uns quaranta quilòmetres del lloc de l’atac i on va ser detingut, va explicar en una roda de premsa el responsable policial del comtat Mike Hawley. Cetin, un immigrant procedent de Turquia amb residència permanent als Estats Units, va ser arrestat quan caminava pel costat de la carretera després que la policia d’Oak Harbor localitzés el seu vehicle.

“Semblava un zombi”, va assegurar Hawley, en explicar que Cetin, que no anava armat, no va oferir resistència ni va dir res en el moment de la detenció. L’arrest es va dur a terme gràcies al fet que la policia va rebre diverses trucades en què els van informar que el sospitós es trobava en aquesta zona. Sobre els motius de l’atac, el responsable policial va dir “no tenir ni idea”, i alhora va afegir que els investigadors no descarten que es tracti d’un acte de terrorisme.

Cetin, que no ha estat formalment acusat encara, va ser arrestat en el passat “per un simple assalt” i es troba detingut a la presó de Skagit County. “És un resident permanent legal als Estats Units i sol·licitarem [a les autoritats federals] que investiguin en els temes d’immigració”, hi va afegir.

tracking