Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Espanya

Sánchez intentarà formar un govern alternatiu que Rivera veu “inviable”

El líder del PSOE traslladarà la proposta al comitè federal de l’1 d’octubre
Pedro Sánchez, durant la intervenció en un acte electoral a Portugalete (Biscaia), ahir.

Sánchez intentarà formar un govern alternatiu que Rivera veu “inviable”

Pedro Sánchez, durant la intervenció en un acte electoral a Portugalete (Biscaia), ahir.

Efe
Actualitzada 23/09/2016 a les 07:31
Sense esperar a l’incert resultat de les eleccions basques i gallegues, el socialista Pedro Sánchez va fer ahir un pas endavant i va anunciar que intentarà formar un govern alternatiu al PP. El seu soci natural, Pablo Iglesias, va acollir la proposta amb un gràfic “al·leluia”, mentre Ciutadans la va rebutjar per “inviable”.
Fonts de la direcció del PSOE van avançar que Sánchez presentarà formalment aquesta idea al comitè federal del partit del proper 1 d’octubre, en el que també advocarà per mantenir el vot negatiu a una hipotètica nova investidura del líder del PP, Mariano Rajoy. Al costat d’aquesta negativa, també proposarà al màxim òrgan del PSOE intentar formar un govern “alternatiu”. El mateix Sánchez va fer ahir una crida a Podem i C’s a “treballar junts” per fer possible la configuració d’aquest executiu, quelcom que va ser rebut amb reaccions contradictòries per part dels dos partits.
Iglesias, d’una banda, va celebrar la disposició de Sánchez i va confiar que “tant de bo” sigui possible formar executiu. En qualsevol cas, Iglesias va advertir que, perquè aquest govern sigui una realitat, Sánchez haurà de parlar tant amb Podem com amb els partits nacionalistes i independentistes representats al Congrés. El líder de Podem va descartar de forma taxativa incloure en aquesta equació Ciutadans, partit al qual no va dubtar a titllar de “filial taronja del partit blau”, el PP. “Només hi ha una opció” d’un govern alternatiu”, va insistir Iglesias, que va admetre no obstant això que veu “difícil i complicat” tancar un pacte com el que planteja el PSOE perquè suposaria pactar amb CDC, una formació que va reconèixer que no li agrada, i amb ERC, que li agrada més, a més d’amb el PNB.
Qui es va autodescartar des d’un inici per a l’acord va ser el líder de C’s, Albert Rivera, que rebutja de ple “per inviable” donar suport a un govern del PSOE amb el suport de només 85 escons a la cambra baixa. També es va mostrar escèptic el president en funcions, Mariano Rajoy, que, fins i tot abans de conèixer les intencions de Pedro Sánchez, va advertir que governar amb 85 escons els partits independentistes i “tota l’extrema esquerra espanyola” és una opció “absolutament absurda”.

LA FISCALIA PREVEU QUE HOMS SERÀ INHABILITAT
L’exconseller català de la Presidència i diputat al Congrés Francesc Homs serà inhabilitat pel cas de la consulta del 9-N i no condemnat a pena de presó. Així ho preveu la fiscalia, segons va informar ahir Catalunya Ràdio citant fonts judicials. La investigació al Tribunal Suprem tot just ha arrencat però la instrucció no és especialment complexa i aviat pot quedar enllestida. La fiscalia veu més elements probatoris contra Homs que no pas contra els altres imputats en aquesta causa, Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, ja que Homs va signar una carta en què, de manera expressa, demanava a l’empresa informàtica encar­regada de la votació del 9-N que continués amb els treballs, tot i la resolució del Tribunal Constitucional.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477