Successos

Un incendi prop de Vilamitjana crema quatre hectàrees de bosc

Els bombers han treballat tota la nit per estabilitzar el foc, originat en encendre’s el motor d’una màquina excavadora que feia treballs a la zona

Un incendi prop de Vilamitjana crema quatre hectàrees de bosc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

18 dotacions dels bombers de la Generalitat han estat treballant tota aquesta nit en l’estabilització d’un incendi forestal declarat ahir a la tarda al terme municipal de Montferrer i Castellbò, prop del nucli de Vilamitjana, al paratge conegut com les Deveses, i que va calcinar unes quatre hectàrees de bosc. Malgrat que al vespre els agents ja tenien completament encerclat el foc, i segons van indicar fonts del cos les tasques per extingir-lo avançaven a bon ritme, encara no es va poder donar per estabilitzat.

L’incendi es va originar en encendre’s el motor d’una màquina excavadora que estava anivellant el camí. L’avís del sinistre es va rebre cap a un quart de sis de la tarda, des del camí que connecta l’entorn de les Deveses amb Vilamitjana i amb la carretera local de Castellbò, en una zona de difícil accés ja que és a poca distància de la carena. La columna de fum es va fer visible ràpidament des de diferents punts del sud de l’Alt Urgell.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar al llarg de la tarda fins a 30 dotacions dels bombers de la Generalitat, de les quals 10 aèries i 20 terrestres. Els hidroavions i helicòpters, que van utilitzar l’aeroport per carregar combustible i la bassa d’Aravell per abastir-se d’aigua, van treballar amb la prioritat de controlar les flames abans no es fes fosc, de cara a facilitar l’extinció a les dotacions terrestres al llarg de les hores següents. El principal punt d’expansió va ser pel flanc esquerre, malgrat que el vent era lleu i es va poder evitar que les flames afectessin encara més massa forestal.

Segons l’actualització oferta per Protecció Civil, el risc d’incendi forestal és moderat a la comarca de l’Alt Urgell però molt elevat al conjunt de Catalunya i fins i tot extrem en punts del litoral i prelitoral, com ara l’Alt i el Baix Empordà i el parc natural dels Ports. A banda de l’Alt Urgell, les úniques comarques amb risc moderat són el Pallars Sobirà, l’Alta Ribargorça, el Berguedà, Osona, la Garrotxa i el Pla de l’Estany. A la Cerdanya, el Ripollès i l’Aran, el perill ja és baix tot i la calor dels darrers dies.

Un incendi prop de Vilamitjana crema quatre hectàrees de bosc

tracking