Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Successos

Ascendeixen a 247 els morts pel terratrèmol a Itàlia

A banda, hi ha 264 ferits hospitalitzats i s'espera que la xifra de víctimes segueixi augmentant
Membres dels equips de rescat treballen en la recerca de víctimes, ahir a la localitat d'Amatrice.

Un fort terratrèmol al centre d'Itàlia deixa almenys 120 morts i 368 ferits

Membres dels equips de rescat treballen en la recerca de víctimes, ahir a la localitat d'Amatrice.

EFE
Actualitzada 25/08/2016 a les 10:42
Almenys 247 persones van morir ahir, i 368 més van resultar ferides, de les quals aquest matí hi havia 264 hospitalitzades, després del terratrèmol de 6 graus en l’escala Ritcher que va devastar pobles sencers del centre d’Itàlia. Des del país, apunten que la xifra de víctimes seguirà augmentant en les properes hores.

La terra va tremolar a les 03.36 hores de la matinada amb epicentre a la població d’Accumoli, a la província de Rieti, i va durar uns 30 segons. Uns instants que van servir per fer pràcticament desaparèixer diverses localitats de les províncies de Rieti i d’Ascoli Piceno, situades sota la serralada dels Apenins i a pocs quilòmetres de L’Aquila, on el 2009 es va produir un terratrèmol que va causar més de 200 morts.

La cap d’emergències de la protecció civil, Immacolata Postiglione, va ressaltar les dificultats per trobar les víctimes, ja que l’àrea afectada és molt àmplia amb nombroses petites localitats. A més, l’elevat turisme que acullen aquestes poblacions a l’estiu feia difícil calcular el nombre de persones que seguien sota la runa.
Amatrice va ser la població més castigada, amb 64 morts. L’alcalde, Sergio Pirozzi, va dir que és un poble “que ja no existeix”. Altres localitats que pràcticament han desaparegut són Accumoli i Arquata del Tronto, on pocs edificis continuen drets.

Durant tota la jornada d’ahir, i també aquesta nit, els equips de rescat excavaven sense descans a la recerca de supervivents. En paral·lel, protecció civil coordinava les tasques de reallotjament dels milers de persones que s’han quedat sense llar. Ahir es van instal·lar quatre camps amb tendes, cuina i banys en diversos punts de la zona amb capacitat total de 1.000 persones.

El primer ministre, Matteo Renzi, va desplaçar-se a primera hora de la tarda a Amatrice, des d’on va oferir l’últim balanç de víctimes, advertint que encara era provisional. El líder italià va avançar que avui se celebrarà un Consell de Ministres per declarar l’estat d’emergència, la qual cosa permetrà alliberar recursos i adoptar mesures immediates, sense necessitat de tramitació parlamentària. Renzi va afirmar que “no deixarem ningú sol, cap família, cap ajuntament, cap pedania”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477