Espanya

Rajoy demana “sentit comú” perquè no “s'aguanta més” sense Govern

El líder del PP té intenció de trucar a Pedro Sánchez per tornar a demanar-li el suport

Rajoy demana “sentit comú” perquè no “s'aguanta més” sense GovernEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol en funcions i del Partit Popular (PP), Mariano Rajoy, va expressar ahir el seu desig que el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) actuï al final amb “sentit comú”. “Això no s’aguanta més”, va insistir el president, tot afegint que “estar sense Govern és una situació absurda. Això no passa a cap país d’Europa”.

Preguntat pels mitjans de comunicació, Rajoy va assenyalar que “el PSOE és un partit de govern. Ha governat en moltes ocasions i els seus vots són necessaris ara perquè Espanya tingui un govern”. A més, va insistir en el fet que “formar govern és la prioritat, com dic jo, més gran. Després ja, evidentment, el primer és tenir uns pressupostos. Aquest any 2016 s’ha mantingut bé l’economia, però això no ha de ser sempre així”.

El president se sotmetrà al debat d’investidura al Congrés el 30 i 31 d’agost, després d’haver acceptat les condicions que li va plantejar Ciutadans per iniciar les negociacions, que van començar amb la signatura del pacte anticorrupció i una primera reunió. En referència a la trobada amb Ciutadans va puntualitzar que “va anar bé i aquesta setmana treballarem intensament”.

A banda d’aquests contactes, Rajoy va informar que va parlar amb el president del govern de Canàries, Fernando Clavijo (Coalició Canària –CC–) i que la setmana entrant tindrà una conversa amb la diputada de CC Ana Oramas. “En el supòsit que aconseguim un acord entre les tres forces polítiques, encara no seria suficient. La meva intenció és trucar al secretari general del PSOE per veure si som capaços de construir alguna cosa, que és del que es tracta en aquest moment, perquè el que no podem és estar sense govern”, va reiterar.

‘No’ de Sánchez

El PSOE va deixar clar quina serà la seva postura en la investidura de Mariano Rajoy: votaran no. El líder dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez, va escriure ahir un tuit, on argumenta que votaren en contra de la investidura per reivindicar la regeneració, la feina digna i la justícia social.

Amb aquest tuit, Sánchez referma la negativa que ja va expressar, davant dels mitjans de comunicació, divendres. El líder dels socialistes va assenyalar “que Rajoy ho tingui molt clar, el PSOE té una posició clara, votarem en contra de la investidura. No ens abstindrem”. El socialista va reconèixer que una aliança entre el PP i Ciutadans no seria suficient per evitar noves eleccions, de manera que Rajoy “ha de seguir parlant amb altres possibles aliats entre els quals no hi ha el PSOE”. En aquest sentit, va recriminar que el PP no va necessitar el PSOE per aconseguir la presidència del Congrés, ni per articular una majoria a la Mesa, “així que tampoc necessita el PSOE per arribar a la presidència”.

tracking