Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Espanya

El PP autoritza Rajoy a negociar però ignora les condicions de C's

El president en funcions afirma que “mentre no perjudiquin l’interès general, podem acceptar moltes coses. O no”
Mariano Rajoy i Albert Rivera mantindran avui una trobada al Congrés.

El PP autoritza Rajoy a negociar però ignora les condicions de C's

Mariano Rajoy i Albert Rivera mantindran avui una trobada al Congrés.

Efe
Actualitzada 18/08/2016 a les 07:08
El líder del PP, Mariano Rajoy, va rebre ahir l’aval del seu partit per iniciar la negociació de la investidura amb Ciutadans, però va ajornar la resposta a les seves condicions. C’s esperava l’acceptació d’aquests punts, independentment dels matisos que pogués fer el PP, i per tant l’inici d’una negociació de cara a la investidura. No va ser així, ja que Rajoy va destacar principalment que la plana major del partit li ha donat “carta blanca” per a les converses. La concreció sobre les condicions, i molt especialment la que incumbeix a la data del debat d’investidura, dependrà en gran mesura de la reunió que mantindran avui el president en funcions i Albert Rivera.
La reunió del comitè executiu del PP va propiciar un compromís global per anar “fins al final” en l’intent que hi hagi nou govern, en paraules de Rajoy, qui va destacar que en cap moment es va abordar l’estudi de les condicions de Rivera. Preguntat aleshores si les accepta, va afirmar que “mentre no perjudiquin l’interès general, podem acceptar moltes coses. O no. Però el que cal preguntar-se és: ‘Mereix la pena que hi hagi nou Govern?’ Jo faré aquest esforç”.
Així mateix, el president del PP va subratllar la seva intenció de tornar a reunir-se amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perquè li especifiqui si la seva estratègia consisteix a celebrar eleccions una altra vegada. De pas, li demanarà el seu punt de vista sobre quan ha de fer-se la investidura. Amb tot, va deixar clar que la seva prioritat no passa tant per fixar la data del debat com per aconseguir la formació de govern i allunyar la possibilitat d’uns tercers comicis.
El número 2 de Ciutadans, José Manuel Villegas, va advertir a Rajoy que no hi haurà negociació, i per extensió un possible sí a la investidura, si no s’accepten les seves sis condicions. No és un ultimàtum, va matisar, però sí una exigència al president dels populars a “mullar-se” encara que li costi “molt prendre decisions”. També va lamentar que el PP no valorés els punts: “Per a un no-debat no calia perdre set dies”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477