Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Àfrica

Boko Haram difon un vídeo amb mig centenar de nenes segrestades

El govern nigerià diu que està en contacte amb el grup gihadista per alliberar les més de 200 estudiants que van ser raptades l’abril del 2014
Nenes nigerianes protestant a les portes del ministeri d'Educació durant una manifestació a Chibok.

Boko Haram difon un vídeo amb mig centenar de nenes segrestades

Nenes nigerianes protestant a les portes del ministeri d'Educació durant una manifestació a Chibok.

Efe
Actualitzada 15/08/2016 a les 07:13
El govern de Nigèria assegura que està en contacte amb Boko Haram per alliberar les més de 200 nenes segrestades d’una escola de Chibok el 2014 després que el grup gihadista fes públic ahir un vídeo on apareix un grup de mig centenar de les escolars. L’executiu, però, adverteix que el rescat podria complicar-se per la divisió dels captors. “El govern federal està fent tot el possible per alliberar les noies de Chibok i posar fi a aquest horrible segrest”, va declarar ahir el ministre d’Informació, Lai Mohammed, en un comunicat difós després que es mostrés el vídeo. Mohammed va assegurar que l’executiu de Muhammadu Buhari està “al corrent de la situació”, si bé estan sent “molt curosos perquè la situació s’ha agreujat per la divisió en la direcció de Boko Haram”.
A la gravació –l’autenticitat de la qual no s’ha pogut verificar ja que s’ha penjat a la xarxa– hi apareixen els cossos d’algunes de les dones mortes durant els atacs aeris del govern nigerià. A més, un dels soldats obliga una de les menors a relatar el viscut i també hi apareix una de les nenes amb vel que ha estat identificada com una de les 276 estudiants que van ser segrestades l’abril de fa dos anys, on explica que 40 compa­nyes seves han estat casades amb combatents extremistes. Pel que sembla, el vídeo hauria estat difós per la facció de Boko Haram encapçalada pel líder del grup ter­rorista, Abubakar Shekau.
Les imatges apareixen setmanes després que l’Estat Islàmic (EI), grup al qual Boko Haram va anunciar la seva adhesió formal l’any passat, anunciés en una de les revistes afines el nomenament d’Abu Musab al-Barnawi com a nou líder dels terroristes nigerians. “Atès que aquesta no és la primera vegada que hem estat contactats per aquesta qüestió, volem estar doblement segurs que estem en contacte amb els que diuen ser”, va precisar el portaveu del govern nigerià.
Mohammed va remarcar que l’acció de l’executiu també està guiada “per la necessitat de garantir la seguretat de les nenes”. El portaveu governamental es va mostrar esperançat que el vídeo difós ahir, en què els radicals demanen la posada en llibertat de militants de Boko Haram a canvi de l’alliberament de les menors, sigui “el principi de la fi d’aquest malson”. De les 276 noies que van ser segrestades durant la matinada del 14 d’abril del 2014 per Boko Haram –el nom sol traduir-se com “l’educació no islàmica és pecat”–, encara en queden 218 en captivitat, després que algunes aconseguissin escapar.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477