Regne Unit

Una dona mor en un atac amb un ganivet al centre de Londres

Una dona mor en un atac amb un ganivet al centre de LondresAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona nord-americana d’uns 60 anys va morir la nit de dimecres a causa d’un apunyalament mentre era a la plaça Russell, al centre de Londres. Un noruec d’origen somali va atacar la zona amb un ganivet deixant una víctima mortal i cinc ferits, tres dels quals ahir al migdia ja havien estat donats d’alta. La policia de la capital britànica va descartar el mòbil terrorista i va atribuir l’incident a “problemes mentals” de l’assassí.

Gairebé a mitjanit, les autoritats van rebre l’avís alertant de la presència d’un home ferint amb arma blanca els vianants d’aquesta plaça, situada al barri de Bloomsbury. L’atacant va ser detingut i interrogat posteriorment per la policia de Londres. Va ser després de l’interrogatori quan van arribar a la conclusió que va ser un atac “espontani” sense vincle terrorista. “Tot i que la investigació encara no ha conclòs, tot el treball realitzat apunta que aquest tràgic incident s’ha produït per problemes de salut mental”, va indicar el subcomissari d’Sctoland Yard Mark Rowley, tot afegint-hi que no “hi ha cap evidència” de “radicalització” en l’atacant.

Rowley va assenyalar que també havien parlat amb els familiars del detingut i amb els testimonis, així com van realitzar registres i van dur a terme “una revisió completa de dades dels serveis d’intel·ligència” en el marc de la seva investigació.

Els fets van succeir hores després que la policia metropolitana i l’alcalde de la ciutat, Sadiq Khan, anunciessin l’operació Hèrcules, que implica el desplegament de 600 policies armats en diferents punts de la capital britànica. Aquesta mesura suposa una “mostra de compromís” d’Scot­land Yard per garantir la protecció dels londinencs davant de les amenaces terroristes, una decisió que va ser acollida pel primer edil de la ciutat. “Tot aquell que estigui seguint els diferents atacs que han tingut lloc durant les darreres setmanes a Europa entendrà per què volem mostrar determinació a l’hora de protegir la població”, va explicar un dels caps de l’operació, Hogan Howe.

tracking