Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Catalunya

Vueling intenta pal·liar la crisi sota la pressió de govern i Generalitat

La situació millora la vigília d’un nou dia de vaga a França, que obliga a cancel·lar 40 vols
Reunió entre els màxims representants de Vueling i el ministeri de Foment, ahir.

Vueling intenta pal·liar la crisi sota la pressió de govern i Generalitat

Reunió entre els màxims representants de Vueling i el ministeri de Foment, ahir.

Actualitzada 05/07/2016 a les 07:00
Vueling mirava ahir de pal·liar el caos operatiu que arrossega des de fa una setmana amb la contractació de més pilots i aeronaus, mentre el govern espanyol i la Generalitat pressionaven per normalitzar amb celeritat la situació, sense descartar sancions. Encara que ahir la situació va millorar respecte a jornades anteriors –cinc vols cancel·lats, quatre dels quals amb origen o destinació a Barcelona–, avui amenaça d’agreujar-se al Prat, ja que la companyia, a causa de la vaga a França, va avançar que cancel·larà 40 vols, 18 amb origen o destinació a la capital catalana.
Després de ser convocat a una reunió amb la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, i amb representants d’AENA, Enaire i de l’aeroport barceloní, el president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, va reconèixer, en la seva primera intervenció des que va aflorar la crisi, que la compa­nyia ha tingut fallades dins de la seva operativa que està tractant “de reparar”. Per això, va dir que han engegat “més recursos i més mitjans perquè aquesta situació no torni a repetir-se”, al mateix temps que va demanar disculpes pels retards i cancel·lacions dels últims dies. Sánchez-Prieto va assenyalar que “a poc a poc comença a millorar el servei”, encara que va matisar que “és una operació complexa i existeixen factors que desencadenen aquest tipus de circumstàncies”, com per exemple la vaga d’avui a França.
Amb l’objectiu de reduir les incidències i recuperar la normalitat, Vueling ha contractat sis nous avions i 32 pilots, a més de reforçar l’atenció al client amb 130 persones, arran de les queixes i denúncies de falta d’informació per part de molts dels afectats.
El secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, va assenyalar que l’aerolínia haurà de presentar avui un pla de contingència que Foment examinarà “a fons”, i en el qual haurà de detallar els mitjans –aeronaus i tripulació– amb els quals compta per fer front als mesos de juliol, agost i setembre. El representant de Foment va explicar que tant Aviació Civil com l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) han realitzat una avaluació tècnica que revela una “possible falta de recursos” per atendre les més de 400 operacions diàries que ha de dur a terme a l’aeroport del Prat, que ascendeixen a 700 a tot el món.
De la seva banda, Ana Pastor va indicar que el seu departament actuarà amb “la contundència de la llei” i va recalcar que a Espanya “incomplir els drets dels passatgers no surt gratis a ningú”.

No es descarten sancions
La Generalitat, al seu torn, va convocar també una reunió d’urgència amb la direcció de la companyia. El resultat de la trobada, en la qual van participar els consellers Josep Rull (Territori) i Jordi Baiget (Empresa), és que la Generalitat convocarà setmanalment Vueling a una comissió de seguiment per supervisar com està prestant els serveis. L’administració catalana no descarta imposar-li sancions, si bé de moment centrarà els seus esforços a vetllar perquè el caos de Vueling finalitzi i a recaptar el màxim d’informació sobre què ha succeït. Els consellers van comentar que Vueling no ha sabut precisar quan podrà normalitzar el servei.
El Defensor del Poble va demanar mesures compensatòries pels retards i cancel·lacions que han patit els passatgers, i va obrir una actuació d’ofici per comprovar si s’estan fent efectives, tal com estableix la normativa europea.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477