Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Estats Units

50 morts en un tiroteig contra una discoteca homosexual d'Orlando

És la pitjor matança que hi ha hagut al país des de l’atemptat de l’11-S
Imatge d'Univision Florida Central que mostra els voltants del local on va tenir lloc el tiroteig.

50 morts en un tiroteig contra una discoteca homosexual d'Orlando

Imatge d'Univision Florida Central que mostra els voltants del local on va tenir lloc el tiroteig.

Actualitzada 13/06/2016 a les 07:35
Almenys 50 persones van morir i 53 més van resultar ferides la matinada de diumenge en un tiroteig que hi va haver en un club homosexual d’Orlando (Florida). Es tracta de la pitjor matança dels Estats Units des de l’atemptat de les Torres Bessones i el pitjor tiroteig múltiple de la història del país. Els primers indicis apunten a un únic assaltant que va irrompre a la discoteca –molt popular entre la comunitat gai de la ciutat– amb un fusell d’assalt i una pistola i es va atrinxerar amb ostatges al local, provocant una massacre. El noi va ser abatut per la policia en un enfrontament.
Segons va difondre ahir la CNN, es tractaria d’Omar Siddique Mateen, un noi de 29 anys nascut a Florida de pares afganesos. La cadena va informar que l’FBI té “sospites” que l’agressor “subscrivia una ideologia islàmica radical”. A més, poc abans del tiroteig Mateen va trucar al telèfon d’emergència i va declarar lleialtat a l’Estat Islàmic.
No obstant això, el pare del tirador, Mir Seedique, va dir en declaracions a l’NBC que l’atac no respon a motivacions religioses sinó homòfobes. “No té res a veure amb la religió”, va afirmar, i va revelar que el seu fill s’havia enfadat dos mesos enrere en veure dos homes junts a Miami.
El president dels Estats Units, Barack Obama, va qualificar l’atac d’“acte de terrorisme i odi” i va manifestar que es tracta del “tiroteig més letal de la història d’Amèrica”. El mandatari, visiblement afectat, va oferir ahir una declaració des de la Casa Blanca. “Com a nord-americans estem units en el dolor, la indignació i la determinació per defensar la nostra gent”, va sentenciar, i hi va afegir que en els propers dies “descobrirem per què i com va succeir”. Hillary Clinton, Bernie Sanders i Donald Trumf també van condemnar els fets.
Aquest tiroteig va tenir lloc menys d’un dia després que a la mateixa ciutat saltés la notícia de la mort d’una cantant de 22 anys, Christina Grimmie, que va rebre diversos impactes de bala per part d’un individu de 27 anys que va acudir al concert que l’exconcursant de The Voice.
Etiquetes
  • #2 "Terrorisme mediátic"
    (13/06/16 15:44)

    Discrepo absolutament del comentari anterior.Aquestos paramilitars i mercenaris a sou, en la seva gran majoria britànics, francesos i en general occidentals emmascarats no són fonamentalistes religiosos, són el braç extensiu de la geopolítica imperialista, són part de les noves guerres psicològiques de quarta i cinquena generació.Es tracta de generar caos i confusió per governar a partir de la por,aixó es més vell que la vida mateixa.

    Respondre
  • #1 rafa
    (13/06/16 10:57)

    l'autor d'aquests crims són propis d'una ment bruta i plena d'odi que tan sols professa la religió del diable: masclista, intranssigent, prepotent, medievalesca, primitiva, feixista, ressentida, acomplexada...en fi inadmisible i per desgràcia molt extesa i molt ben camuflada entre els que habiten per aquestes valls.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477