Turquia

11 morts i 36 ferits a Istanbul en un atemptat contra la policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un atemptat a la ciutat turca d’Istanbul va deixar ahir almenys 11 morts i 36 ferits. Els fets van passar quan un artefacte activat a distància va explotar al pas d’un autobús en què anaven diversos policies. El governador de la ciutat, Vasif Sahin, va explicar que “set agents policials i quatre civils han mort, i 36 persones més han resultat ferides”.

L’atemptat es va produir a primera hora del matí, quan el vehicle circulava prop d’una parada d’autobusos al barri de Vezneciler, prop de la universitat i de llocs turístics a la part europea de la ciutat. Nombroses ambulàncies i cotxes es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Les forces de seguretat turques van detenir quatre persones per la presumpta relació amb l’atac. El govern n’atribueix l’autoria a la guerrilla kurda del PKK, el Partit dels Treballadors del Kurdistan. “Lluitarem contra el terrorisme fins al final. Sento molt les morts, però aquesta lluita té un cost. Continuarem fins al final”, va afirmar el president Recep Tayyip Erdogan.

tracking