Catalunya

El fiscal demana cinc anys de presó per a Oriol Pujol pel cas de les ITV

El fiscal demana cinc anys de presó per a Oriol Pujol pel cas de les ITV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

5 anys i 2 mesos de presó. És el que demana la fiscalia anticor­rupció per a l’exdiputat de CiU Oriol Pujol, per la suposada implicació a la trama de les ITV, en concloure que es va valer del seu poder polític per afavorir un empresari, amic íntim, que li va pagar comissions a través de la seva dona. A les conclusions provisionals, el ministeri públic acusa l’exsecretari general de CiU i fill de l’expresident català de tràfic d’influències, suborn i falsedat en document mercantil.

Anticorrupció també sol·licita que es multi Oriol Pujol amb 310.000 euros i que se li decomissin, al costat de la seva dona, la també acusada Anna Vidal –per a qui demana tres anys i quatre mesos de presó–, els 443.660 euros que suposadament els va pagar el seu amic Sergi Alsina en concepte de donatiu perquè intercedissin a favor dels seus interessos. Alsina, al seu torn, afronta una petició de 6 anys de presó.

Segons la fiscalia, entre el 2010 i el març del 2012, quan es va detenir diversos acusats, Alsina va pagar 443.660 euros per falsos treballs a Vidal, a canvi d’utilitzar el poder i influència política de Pujol. Alsina contractava “aparentment” els serveis de la dona en concepte d’assessoria amb la finalitat de “retribuir la inestimable col·laboració” prestada pel seu espòs, ja que la tasca realitzada per Vidal era “fictícia”.

A més, el ministeri fiscal entén que Pujol també va intervenir a favor d’Alsina en el procés per manejar el mapa de les estacions d’ITV a Catalunya, constituint fins i tot una societat amb el també imputat Sergi Pastor amb l’objectiu que es veiés afavorida en el repartiment de lots. Pujol s’hauria aprofitat el 2011 de la seva doble condició de president del grup de CiU i de secretari general de CDC perquè el llavors secretari general del departament d’Indústria, Enric Colet, fitxés l’acusat Josep Tous per dissenyar un nou pla territorial d’estacions d’ITV, ja que el procés estava embarrancat en un procés judicial.

L’objectiu de Pujol en el nomenament de Tous era beneficiar els interessos d’Alsina, que feia de mitjancer al conflicte en defensa de l’empresari Ricard Puignou, que li va pagar fins a 2.360 euros mensuals durant un any sabedor de les seves “influències polítiques” per l’amistat amb Pujol.

LA CUP REBUTJA ELS CANVIS ALS PRESSUPOSTOS I MANTÉ EL VETO

La portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, va anunciar ahir que el partit manté el veto als pressupostos de la Generalitat, i que rebutja els canvis que li ha ofert el govern –entre els quals l’augment de les partides de contingut social i recuperar algun dels impostos suspesos pel TC–, per aconseguir els seus vots. “Seguim tenint uns pressupostos de marc autonòmic”, va declarar després d’una reunió de diputats de la CUP amb el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras. La CUP no es tanca a noves reunions abans del ple d’admissió a tràmit dels pressupostos, el dimecres 8 de juny, però segueix fixant com a condició sine qua non que el govern en presenti uns de nous.

tracking