x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
frança

Alerta taronja a París per la crescuda del Sena

Es preveu que demà arribi al seu pic màxim

Alerta a França per la crescuda del riu Sena

La crescuda del riu Sena, que arriba ja a una altura de 5,10 metres al seu pas per París, ha elevat avui el nivell d'alerta a taronja a la capital gala.

Crescuda del Sena

Alerta taronja a París per la crescuda del Sena

Vista general de la catedral de Notre Dame de París des de la riba del Sena a París, França

EFE
Actualitzada 02/06/2016 a les 21:26
La crescuda del riu Sena, que arriba ja a una altura de 5,10 metres al seu pas per París, ha elevat avui el nivell d'alerta a taronja a la capital gala, tot i que està previst que el pic arribi demà a meitat de la jornada, van informar les autoritats.

La direcció regional del medi ambient, encarregada de la prevenció d'inundacions, ha llançat un avís a les empreses riberenques del Sena perquè prenguin mesures de precaució, si bé ha recordat que el risc per a les persones i els transports no comença fins que l'altura de les aigües sobrepassa els set metres.

"Encara estem en 5,10 metres, però arribarem al pic, al voltant dels 6 metres, a mig dia de demà", ha destacat en una conferència de premsa Marc Meunier, prefecte de la zona de defensa de París.
L'alerta vermella només entraria en vigor una vegada el riu superi els 7,30 metres, tot i que és un escenari que "a priori no serà el cas", segons Meunier.

​Després del pic de demà, les previsions apunten que les aigües aniran descendint progressivament però de forma lenta.
Alguns trams de la línia C del RER, el tren de rodalies de la regió parisenca, han hagut de ser suspesos però no perquè l'aigua arribés les vies, sinó perquè hi havia riscos que afectés al sistema de ventilació, va detallar Meunier.

​Malgrat tot, el responsable va avisar que encara que és una crescuda important encara està lluny d'altres com la que va causar les històriques inundacions de 1910.

​D'altra banda, el president francès, François Hollande, ha anunciat que dimecres que ve, en el Consell de Ministres, es declararà l'estat de catàstrofe natural per a les zones més afectades pel temporal.

Set departaments francesos estan avui en alerta davant la persistència de les pluges, especialment a la regió parisenca, on més de 3.000 persones han estat evacuades en localitats com Nemours.
París, segons recorden els mitjans, travessa el seu mes de maig més plujós des de 1873.

En els departaments de Loiret, Seine-i-Marne i Yvelines 10.000 llars s'han vist privats d'electricitat i les inundacions han pertorbat també els rodalies, ja afectats per la vaga en el transport ferroviari.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts