Catalunya

La fiscalia investiga Trias per pagar el lloguer dels okupes de Gràcia

La fiscalia investiga Trias per pagar el lloguer dels okupes de GràciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia de Barcelona ha obert diligències d’investigació contra l’exalcalde Xavier Trias, per un suposat delicte de malversació de fons públics. El ministeri públic pren aquesta decisió després de saber-se que durant un any l’ajuntament va pagar l’arrendament de l’anomenat Banc Expropiat del barri de Gràcia, quan era ocupat. El consistori va subscriure a final del 2014 un contracte de lloguer amb l’empresa propietària, Antartic Vintage, de Manuel Bravo Solano, i li va pagar 65.500 euros per un any, i així evitar el desallotjament dels okupes que s’havien establert a l’antiga sucursal de Catalunya Caixa el 2011.

L’abonament es va fer mes a mes, fins que va expirar el contracte, a final del 2015. Aleshores el nou equip de govern va decidir no renovar-lo. Això ha provocat ara el desallotjament i els aldarulls de les últimes tres nits al bar­ri. Arran d’aquests episodis de violència, la fiscal en cap provincial de Barcelona, Ana Magaldi, ha ordenat a la policia espanyola que investigui els fets. Ara té sis mesos per decidir si ho porta a un jutjat.

L’exalcalde ha justificat en una compareixença la decisió que va prendre el seu govern com la manera de fer temps per intentar dialogar i pactar amb els okupes. Trias, que es va posar “a disposició de la fiscalia” per donar les explicacions que calgui, va assegurar que el pagament del lloguer s’ajusta a la llei. “No tenim res a amagar. Vam prendre una decisió que la gent pot pensar si és bona o si és dolenta, però crec que donava resposta a l’interès general de la ciutat. Pot no agradar, però estem convençuts que està ajustada a dret”, va ressaltar, alhora que va apel·lar a la bona rebuda del Banc Expropiat entre el veïnat gracienc.

De la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, va fer una crida a frenar l’escalada de violència al bar­ri i va condemnar els incidents. També va assegurar que està en contacte amb el conseller d’Interior, Jordi Jané, a qui va traslladar el suport del consistori als mossos, si bé també va demanar proporcionalitat i prudència en les actuacions policials.

tracking