x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Permès menjar entre hores!

Menjar fruits secs a mig matí permet controlar la gana
Permès menjar entre hores!

Permès menjar entre hores!

Permès menjar entre hores!

Actualitzada 30/08/2019 a les 18:04
    Katia Durich
Primer de tot hauríem de repartir la ingesta calòrica del dia en cinc àpats equilibrats i estructurats i més ben pensats que no picar alguna cosa de la màquina de vènding de l’oficina, tot i que cada cop hi podem trobar més opcions saludables! El cert és que un ja no sap què pensar després de les vacances, dejunis intermitents, dietes restrictives, realfood, boicot als processats... la veritat és que les xarxes ens omplen el cap de dubtes i no sabem què posar al cistell de la compra i menys a l’estómac! El moment “pausa” en el lloc de treball, hauria d’estar relacionat amb una desconnexió per tornar a connectar millor. Per tant, “aquella cosa” que menjarem també hauria d’estar pensada per fer-nos sentir bé i millor, perquè si sumem les quatre galetes de cada tarda (i són d’aquelles suposadament “sanes” o “healthy” com unes d’arròs) al cap d’un mes resulten ser 80 galetes, que serien unes 2.800 Kcal que equivalen a 35 peces de fruita que ens hauríem pogut menjar i ens haguessin aportat uns 140 g de fibra! Quin bagatge d’antioxidants i elements protectors per prevenir l’oxidació provocada per l’estrès laboral, justament. Menjar a mig matí o berenar ens permet comple-mentar la dieta amb fruita o fruits secs, i a controlar la gana en els àpats principals. Justament, menjar sovint (cinc vegades al dia) es relaciona amb un pes més saludable, mentre que quan es té molta gana (o després d’un dejuni) se solen escollir aliments més calòrics i menys apropiats.

Refrigeris saludables
Quan tinguem gana i ens vingui de gust fer un mos, podem menjar (sense cap remordiment) qualsevol d’aquestes propostes saludables:

• Una peça de fruita o compota (aprofiteu per fer compota a casa amb la fruita que es fa malbé!), iogurt natural (afegiu vosaltres els cereals o llavors o fruits secs o melmelada, eviteu els ensucrats i edulcorats!), fruits secs al natural (vigileu-ne la quantitat, màxim 20-30 g), vigileu amb els falsos aliments suposadament Diet, healthy, light... quantes més al·legacions nutricionals, menys sans resulten ser! No tingueu por a endur-vos una llesca de pa integral amb algun formatget o una mica d’embotit magre i de qualitat o crema de fruits secs (crema d’ametlles o de sèsam) no resultarà més calòric que una barreta però sí més nutritiu i efectiu quant a sacietat! Pel que fa a begudes privilegieu les infusions, l’aigua aromatitzada (afegiu llimona, cogombre, gingebre...), te o cafè sol o begudes vegetals (orxata, batut d’ametlles...).

IDEES RÀPIDES DOLCES:
• Galetes 2 ingredients: 1 plàtan madur + 3c.s civada aixafats amb la forquilla i posar 15 min al forn a 180º

• Llesques de poma amb formatge fresc
• Pancakes ràpids: 1 plàtan, 2 ous, ho posem a la batedora i ho fem a la paella amb oli d’oliva o coco i afegim cacau pur o canyella


IDEES RÀPIDES SALADES:

• Cigrons cruixents (barrejar amb especies comí, timó, pimentó i oli d’oliva) i posar 30’ al forn a 200º
• Xips vegetals (tallem amb la mandolina pastanaga i carbassó i ho deixem 20 minuts al forn a 150º)

• Gofres d’espinacs (barregem 40 g de flocs de civada, 1 ou, mig got de llet, 1 grapat d’espinacs i 1/2c.c de llevat, ho posem a la batedora i ho coem com un gofre normal.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts