curses de muntanya

Lea Anción i Álvaro Peña guanyen la 21k

La prova va celebrar la 40a edició amb un temps excel·lent i rècord d’inscrits, 1.400 participants

L'OTSO Travessa d'Encamp va bufar les espelmes de la 40a edició de la prova.MARICEL BLANCH

Lea Anción, en categoria femenina, i Álvaro Peña, en la masculina, van ser els guanyadors de la mitja marató, la cursa de 21 quilòmetres de l’OTSO Travessa d’Encamp que va tancar ahir amb èxit, un gran ambient i meteorologia la seva 40a edició. A més, la prova va aconseguir el rècord d’inscrits amb 1.400 participants. Anción va marcar un temps de 2h37’05”, mentre que Peña va invertir 2h10’54” en la categoria masculina i també es van celebrar la resta de curses curtes, les de 7 i 12 quilòmetress.

Xavier Fernàndez, conseller d’Esports, Infància i Joventut del comú d’Encamp, va destacar el bon ambient a l’arribada de la plaça dels Arínsols “molt familiar” i la idea que “promovem activitats per a la gent del país i de la parròquia, però també perquè ens vinguin a visitar de fora”. El conseller va afegir que “l’ambient i el recorregut han estat dos dels elements més destacats per part dels corredors” que, en general, van fer una molt bona valoració de les curses. Per la seva part, Jordi Solé, director de la cursa, va explicar que “estem molt contents, tot i les dificultats amb el tema dels marcatges, i posaria un notable alt a aquesta edició”. En aquest sentit, va lamentar que “hem tingut molts problemes durant tot el cap de setmana amb gent que s’ha dedicat a treure, expressament, els marcadors dels recorreguts. Divendres ens havien tret 15 quilòmetres”. Solé va afegir que la cursa va comptar amb una gran assistència de visitants i va detallar que “a la cursa llarga [la de 110 quilòmetres], per exemple, només hi havia quatre andorrans, però un d’ells -Jordi Tissier- l’ha guanyat”. També va celebrar la gran assistència de visitants de Catalunya, principalment, però també València, País Basc, Madrid, i un creixement important de participants provinents de França.