curses de muntanya

Pau Capell i Anna Ongaro s'imposen a la marató de la Travessa d'Encamp

Pau Capell en el moment de travessar la meta.MARICEL BLANCH

La 40a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp va viure la seva primera jornada amb la disputa de les curses de 126 quilòmetres i la marató de 42. El resident Pau Capell i la italiana Anna Ongaro van aconseguir la victòria en la prova de marató, amb la participació de 380 corredors. Capell, en categoria masculina, va invertir un temps de 5h36’38” i va treure profit de l’errada tècnica del kenià Theophilus Yator, líder de la cursa des del principi, i de Bernard Valentin en equivocar la ruta. Capell va explicar a RTVA que “anava tercer i he acabat guanyant. És muntanya i també t’has de saber adaptar en aquests terrenys. Estic molt content per l’experiència”. En dones, Anna Ongaro va ser la vencedora amb un crono de 6h26’20”. Pel que fa a la prova més llarga, Jordi Tissier va obtenir la victòria completant el duríssim traçat de 126 quilòmetres i més de 8.200 metres de desnivell positiu en un temps de 16h 16’12”. La 40a OTSO Travessa d’Encamp es completa avui amb les curses restants, les tres curtes, de 7, 12 i 21 quilòmetres i amb la participació de cares conegudes.