Malta 2023

Ors de Carabaña i Moya, i sis medalles més

Andorra suma un total de 13 metalls

L'arribada de Nahuel Carabaña

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha sumat vuit medalles a la jornada d’avui dels Jocs dels Petits Estats d’Europa a Malta, i ja en suma un total de 13. Nahuel Carabaña en els 3.000 obstacles i de Pol Moya als 1.500 s'han penjat l'or, i Aina Cinca als 1.500 i Lerato Pagès als 100 tanques, s'han endut el bronze, mentre que Dayane Huerta, plata, i Xènia Mourelo, bronze, han tancat la jornada amb metalls entrant juntes a la final dels 3.000 obstacles. A més, la delegació tricolor ha sumat una plata per la selecció femenina de 3x3 i un bronze per la masculina de la mateixa especialitat. L'atleta de l'FC Barcelona s'ha endut el triomf amb un temps de 3'41"1, fent una cursa tàctica, contemporitzant en el tram inicial, i superant el rival luxemburguès a la recta de meta, mentre que Carabaña ha dominat a plaer la cursa dels 3.000 obstacles, acabant amb una marca de 8'54"9. Pel que fa a Cinca, ha estat la tercera classificada a la cursa de mig fons en una prova amb només tres participants, i Pagés ha pogut sumar un nou bronze després d'acabar tercera als 100 metres tanques.

La selecció femenina de 3x3 s'ha penjat la plata després de perdre la final contra Luxemburg per 21-5, i ha sumat el setè metall de la delegació andorrana. Les tricolors s'havien imposat a Xipre en semifinals per 13-10, però no han pogut contra el combinat centreeuropeu, que arribava com a clar favorit a l'or. També en 3x3, però en nois, l'equip ha aconseguit el bronze contra Mònaco després d'imposar-se 21-18 al duel pel tercer i quart lloc. Abans, havíen perdut 21-12 contra Luxemburg a les semifinals.

Andorra també ha assegurat una altra medalla gràcies a Vicky Jiménez, que no ha fallat i ha superat a la maltesa Elena Genovese per 6-2 i 6-1 jugarà demà la final de tennis contra la també maltesa Francesca Curmi. En dobles mixtes, Jiménez i Èric Cervós no han pogut passar a la final després de perdre 3-6, 6-3 i 10-8, i demà disputaran el partit pel bronze.

D'altra banda, Bernat Lomero ha estat vuitè a la final dels 50 lliures, Nàdia Tudó ha acabat quarta a 0"07 del bronze en els 100 braça, i Patrick Pelegrina ha acabat setè en aquesta mateixa prova a la comeptició masculina. A més de Pol Moya i Aina Cinca, Andorra compta amb més opcions de medalla a la segona jornada d’atletisme amb, entre d’altres, Nahuel Carabaña en els 3.000 obstacles En atletisme, també, Miquel Vílchez ha estat quart en salt de perxa.

Or de Pol Moya a Malta

tracking