x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
esquí

Els esportistes de la FAE tornen a l'activitat amb entrenaments físics

Els esquiadors passen les proves d’esforç al CTO i després realitzen testos
Prova d'esforç al Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino.

Prova d'esforç al Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino.

Prova d'esforç al Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino.

FAE
Actualitzada 30/05/2023 a les 12:28
Els esportistes de la FAE van tornant a l’activitat amb els primers entrenaments de pretemporada, centrats de moment en el físic. Durant aquestes primeres jornades han realitzat entrenaments dirigits per arrencar el curs, amb testos, proves d’esforç i una anàlisi personalitzada per cadascun dels esquiadors.

Des de fa dues setmanes, els diferents integrants dels equips de la federació han començat a realitzar les proves d’esforç, una novetat que inclou des de fa poc temps el Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO), i que evita que els esquiadors s’hagin de desplaçar fora del país. “L’objectiu és donar el tret de sortida i veure com estan els esportistes fisiològicament, saber paràmetres com ara la freqüència cardíaca màxima o quins són els llindars aeròbics i anaeròbics”, va explicar el preparador físic de la FAE, Damià Costa, sobre aquestes proves, i va agregar que “sobretot permet saber si l’esportista és apte per fer esforç, que en principi és així, però és important saber-ho per temes salut”.

Després de les proves d’esforç, els esportistes faran els testos físics, “unes valoracions que fem diversos cops per temporada per veure com estan els nostres esportistes”, segons Costa. A més, els esquiadors fan unes valoracions amb el fisioterapeuta de la FAE, Pol Ferrer, que s’orienten en l’àmbit preventiu “per buscar possibles dèficits dels esportistes”, tal com va explicar Ferrer.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts