infraestructures

Astrié descarta el Comunal per als partits de l'Andorra

Astrié descarta que l’Andorra pugui jugar a la instal·lació

David Astrié saluda Ferrán Vilaseca, a la reunió celebrada fa dues setmanes a Encamp.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“A la reunió es va dir que el Comunal és un estadi per al poble, i que si havien de fer altres indagacions se centressin en altres indagacions”, així va tancar la porta el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, a la possibilitat que l’FC Andorra jugui en el futur a l’Estadi Comunal Joan Samarra. En una entrevista al programa Parlem-ne, de Diari TV,el mandatari parroquial va referir-se a la trobada que va haver-hi fa dues setmanes entre ell mateix, l’exsecretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i els representants de l’FC Andorra, per descartar que l’equip tricolor pugui disputar els seus partits en el futur, i va manifestar que “penso que la reunió va anar bé per treure interrogants i que l’FC Andorra es posi a treballar en altres opcions”.

Astrié va reafirmar la intenció que la instal·lació sigui un estadi per al poble perquè “la voluntat és que l’Estadi Comunal sigui per a les activitats que es fan a la parròquia com l’atletisme, els clubs de la parròquia, les activitats de lleure dels infants o els col·legis, i ens hem de guardar el Comunal per al comú”, però també va esgrimir l’argument temporal “simplement perquè per un tema de calendari no quadra”, ja que fins després dels Jocs dels Petits Estats no podria arrencar la reforma de la instal·lació.

Durant la reunió també es va acordar allargar el conveni entre comú i tricolors perquè els homes d’Eder Sarabia puguin entrenar al Comunal, i el vincle s’allargarà fins al juny del 2024, justament quan també acaba la cessió de Govern perquè l’equip pugui disputar els seus partits a l’Estadi Nacional.

LA BORDA MATEU, BONA

Amb la possibilitat del Comunal descartada, els terrenys de la Borda Mateu, opció avançada pel Diari, segueixen com a principal possibilitat perquè l’FC Andorra construeixi el seu futur estadi, i el cònsol Major de la capital va referir-se també a aquesta possibilitat, assenyalant que “si l’FC Andorra acaba construint un estadi a la Borda Mateu estarem encantats i ens sentiríem molt còmodes perquè vol dir que tindrem una altra infraestructura esportiva important a la parròquia”, i va agregar que “serviria per dinamitzar la plana de Santa Coloma i la parròquia, i seria una bona notícia”. Encara sobre aquest aspecte, preguntat per si seria compatible aquest futur estadi i el multifuncional, Astrié va assenyalar que “per què no”?, mentre que sobre el paper del comú en el nou estadi tricolor, va afirmar que “som purs observadors i estem a l’espera que treballin, si han de treballar un projecte i que el vinguin a presentar”. Per últim, i qüestionat sobre la idoneïtat que seria tenir tres infraestructures així a la capital, el cònsol major va assenyalar que “molts estadis? Quants clubs hi ha a la parròquia que en fan ús? Hi ha el rugbi també que s’ha hagut d’exiliar a Encamp, si hi ha necessitat, penso que s’haurà de construir”.

PER A LA PROPERA CORPORACIÓ

Reformular el projecte d’Estadi Més enllà de descartar la possibilitat que l’FC Andorra acabi jugant a l’Estadi Comunal Joan Samarra, el cònsol major de la capital va referir-se també al projecte de reforma de la instal·lació. El guanyador del concurs d’idees era una instal·lació d’unes 9.000 persones, i després, amb l’adjudicació de la redacció del projecte, va passar a ser d’uns 4.000 seients i 550 places d’aparcaments. Sobre la reforma, Astrié va assenyalar que “hi ha un projecte que era de molta envergadura, però sempre tenim la possibilitat de retallar alguns aspectes”, i va agregar que “jo no retallaria l’aparcament, perquè pot tenir moltes places, i el Comunal està a l’entrada d’Andorra la Vella i pot ser un equipament important, però potser sí que podem retallar de les graderies”. Per últim, el cònsol Major va afirmar que “s’està treballant en l’avantprojecte que es presentarà ja a la propera corporació, i ells ja seran els que decideixin que és el que s’ha de fer”.

tracking