política esportiva

Alain Cabanes serà el nou secretari d'Estat d'Esports

El conseller general demòcrata deixa l’escó per ser el nou secretari d’Estat d’Esports i secundar Mònica Bonell

El nou secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, celebra el triomf en les eleccions, el 2 d'abril.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número dos de la territorial demòcrata d’Andorra la Vella i conseller general, Alain Cabanes, serà el nou secretari d’Estat d’Esports i Joventut. Un secret a veus al qual la mateixa nova titular de la cartera, Mònica Bonell, va donar ahir oficialitat un cop va jurar el càrrec de ministra de Cultura, Joventut i Esports a l’acte celebrat a la sala d’exposicions del Govern al Parc Central. D’aquesta manera, Cabanes deixarà l’escó al Consell General per fer el salt a Govern, un moviment que comporta que Sílvia Riva –exministra de Cultura i Esports i que era segona suplent de la llista parroquial taronja per Andorra la Vella– accedeixi a la cambra.

La ministra d’Esports, Mònica Bonell, va apuntar que el pas de Cabanes a la secretaria d’Estat permetrà donar un impuls no tan sols a la part d’esports, sinó també a la part de Joventut, competència que passa durant aquesta legislatura a dependre d’aquesta cartera. “[Cabanes] Em complementarà molt bé en el vessant d’Esports i Joventut”, va explicar.

Abans, però, Bonell va protagonitzar un dels juraments que van realitzar els onze ministres que constitueixen el nou Govern de Xavier Espot. Dos mandats al comú de Canillo, tres legislatures al Consell General i exsubsíndica, el cap de l’executiu va ressaltar que “la seva experiència, sinceritat i la fermesa subtil amb què defensa les seves conviccions faran d’ella una gran ministra”. Bonell va reconèixer que “estic contenta per tenir la confiança del cap de Govern i que hagi comptat amb la meva experiència”.

ELOGIS A SÍLVIA RIVA

La nova titular de la cartera d’Esports va destacar que Xavier Espot “en el discurs parlava que els ministres hem de deixar empremta pels que venen i tinc la sort que la meva predecessora, Sílvia Riva, així ho ha fet”. En aquest sentit, Bonell va explicar que “el ministeri està molt ben organitzat i hi ha molt bons professionals. Els reptes que tenim aniran, lògicament, per mantenir una política de continuïtat en tots els àmbits”.

EL NOU ESTADI DE L'FC ANDORRA, PRIMERA CARPETA

La ubicació i execució del projecte del nou estadi de l’FC Andorra i l’espai multifuncional serà, sens dubte, una de les primeres carpetes a resoldre i heretada de l’anterior legislatura per al nou ministeri d’Esports. La darrera trobada que van mantenir fa uns dies l’anterior equip de Govern, Sílvia Riva i Justo Ruiz, amb representants de l’FC Andorra i el cònsol major de la capital, David Astrié, va servir per exposar les intencions de cada bàndol i per emplaçar-se amb els propers membres del ministeri. Així, la nova titular de la cartera d’Esports, Mònica Bonell, va apuntar que “de moment tot està sobre la taula i el que hem de fer és mirar tot el que hi ha ara i ja ho veurem. El que és clar és que hi ha encara un conveni en vigor, fins al 2024, per l’ús de l’Estadi Nacional”. Per part seva, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va assenyalar que “el multifuncional teníem clar que havia d’anar al Comunal, però entenc que ens reunirem amb els agents i durant aquestes setmanes s’analitzaran els dossiers”.

tracking