El Morabanc pot segellar avui l'ascens a l'ACB

El MoraBanc Andorra pot segellar avui l’anhelat i desitjat retorn a la Lliga ACB si supera l’Ourense al Poliesportiu

Els jugadors del MoraBanc Andorra, a punt per al gran dia al Poliesportiu.BC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ha arribat el moment. El MoraBanc Andorra té a l’abast reconquerir la Lliga ACB després de deu mesos a l’infern de la LEB Or. Tot i que hi ha més d’una combinació exposada, la més ràpida, però igualment per definir, és aconseguir aquesta tarda la victòria davant l’Ourense al Poliesportiu (18.45 hores) i acabar amb aquesta penitència. Per aconseguir-ho, la bombonera pre­sentarà un ple absolut per, si fallen les cames, el cor o el canell als jugadors, poder empènyer l’alè de gairebé 4.000 esbojarrats que només pensen a cridar als quatre vents que el MoraBanc Andorra ha tornat.

El tècnic tricolor, Natxo Lezkano, va introduir que “no és nou per a nosaltres enfrontar-nos a la sensació d’haver de guanyar. Fins ara hem conviscut, i molt bé, amb això i espero que aquest sigui un partit més”. Ara bé, és evident que “lògicament, sabem que és una setmana diferent, tot i que no hauria de ser així, espero que sapiguem conviure amb aquesta sensació i ens serveixi per estar més motivats, però que no ens entrin els nervis”, va afegir. Lezkano, amb el seu posat habitual de seny i prudència, va insistir que “aquest partit val el mateix que els altres que hem jugat i el preparo com un partit de bàsquet més”. Abstenir-se del soroll i de l’ambient que envolta el partit és un altre dels deures de l’equip tricolor aquesta tarda davant l’Ourense. En aquest sentit, el tècnic va comentar que “hi pot haver algun aspecte en l’àmbit mental que ens pugui distreure, però hem conviscut sempre amb l’obligació de guanyar i de ser el favorit a cada partit i aquesta setmana no ha estat diferent”. Lezkano va lloar la resposta de l’afició tricolor, amb les entrades esgotades en poques hores i que omplirà la bombonera, i va explicar que “juguem molt còmodes amb la nostra afició, que és excepcional, i ens sentim sempre molt protegits. La seva resposta és un motiu d’orgull per a tots nosaltres i esperem poder guanyar i gaudir junts”. Czerapowicz i Alexis Bartolomé seguiran sent les dues úniques baixes en la rotació tricolor.

L’Ourense, res en joc

Cal tenir en compte en aquest context el rival, un Ourense que, tot i que aterra a Andorra amb les obligacions competitives facturades i amb la salvació matemàtica a la butxaca, no ve amb la intenció de fer el paper de passerell. Ho sap Lezkano, que és conscient que el MoraBanc competirà contra la millor versió de l’Ourense i va destacar que, tot i estar ja salvat, “segur que voldrà seguir sumant victòries”. Per al tècnic tricolor, el conjunt cobista “és ara molt diferent al que va començar la temporada i ha canviat d’entrenador. Té jugadors d’alt nivell, amb experiència i coneixement de la lliga. A més, té bons tiradors i el seu estil ens obligarà a fer reajustaments tàctics”. Per part seva, l’entrenador del Club Ourense, Félix Alonso, va indicar abans de viatjar que el MoraBanc Andorra, “evidentment, no voldrà deixar passar l’oportunitat d’ascendir quan falta una jornada i davant del seu públic”. La primera oportunitat per als tricolors de tornar a l’ACB passa per guanyar aquesta tarda i no esperar res més.

tracking