Trobada pel futur estadi

L’FC Andorra, Govern i el comú de la capital es reuneixen per seguir tractant el tema del futur estadi tricolor

David Astrié i Justo Ruiz, amb representants de l'FC Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra i els actors implicats segueixen treballant per fixar el full de ruta que defineixi el futur estadi on jugarà el conjunt tricolor. Així, ahir es va celebrar a les dependències de l’antic hotel Rosaleda d’Encamp, on es troba ubicat el departament de Cultura, la trobada programada entre l’FC Andorra i el Govern que va comptar, també, amb la presència del cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié. Una reunió que va servir per seguir avançant en una problemàtica que hores d’ara colla l’FC Andorra i que és la necessitat de trobar un emplaçament on projectar el nou estadi. Les intencions segueixen sent, tal com va avançar el Diari, els terrenys de la Borda Mateu propietat de Jesús Maestre i annexos a la instal·lació de la FAF, i l’Estadi Comunal com a pla B. En aquest sentit, les possibilitats que l’FC Andorra pugui jugar al Joan Samarra són reals i seria, en tot cas, un projecte inclòs en els treballs que s’han de fer a la instal·lació i ja planificats de cara als Jocs dels Petits Estats d’Andorra del 2025.

En aquesta segona presa de contacte, a banda de posar les cartes sobre la taula, va quedar clar que la situació de l’Andorra no és gens fàcil, amb l’obligatorietat de construir un estadi nou, que compleixi les exigències de LaLiga i, pràcticament, en un temps rècord. El club tricolor, però, ha de seguir negociant amb el privat, amb el propietari dels terrenys de la Borda Mateu, per arribar a un acord definitiu, tot i preveure el pla del Comunal, que té també el seus adeptes entre una part dels actors implicats. I aquest és un aspecte que és més important del que sembla.

La Borda Mateu

Els sobrecostos deguts a la conjuntura internacional van convertir en inassumibles els treballs per edificar el recinte a Encamp i, des d’aquell moment, el club ja va posar fil a l’agulla en la recerca d’una alternativa. L’emplaçament preferit per la cúpula tricolor és el de la Borda Mateu, a tocar del 360ºeXtrem, el centre de freestyle a l’avinguda Santa Coloma, i on es troba la infraestructura on es realitza la classificació de la collita del tabac. Un terreny privat, de la família Maestre, i que topa amb un pla urbanístic ja projectat on s’estaria estudiant l’encaix que pot tenir a la parcel·la el nou estadi de l’Andorra. El club sempre ha defensat la voluntat, tal com va presentar en el projecte descartat d’Encamp, a banda d’edificar un camp per jugar els partits, de fabricar una instal·lació adjunta per acollir altres esdeveniments que assegurin econòmicament la inversió i serveixi per potenciar el retorn per a la parròquia. Un punt que contrastaria amb la intenció del comú d’Andorra la Vella i del Govern de construir un edifici multifuncional al Comunal, ja que tot plegat podria generar una duplicitat pel que fa als serveis.

L’ús del Nacional

El conveni per l’ús de l’Estadi Nacional conclou el juny del 2024 i en més d’una ocasió, l’encara ministra d’Esports en funcions, Sílvia Riva, ha instat l’FC Andorra a seguir posant fil a l’agulla per trobar una solució. LaLiga, per part seva, va oferir fins al juny del 2024 de moratòria a l’entitat presidida per Ferran Vilaseca per poder jugar els partits com a local i per oferir un projecte d’estadi nou amb garanties. Així, tot i l’ultimàtum de la patronal, si l’Andorra presenta un aval que pugui demostrar l’emplaçament del nou estadi, el club podrà guanyar un any més i seguir jugant fins aleshores a l’Estadi Nacional. Per aquest extrem, lògicament, s’hauria d’acabar de perfilar la pròrroga del conveni signat entre el club tricolor i el rugbi, que finalitza el 2024. En qualsevol cas, si les condicions actuals a Prada de Moles es mantenen, la voluntat del VPC és seguir facilitant les coses i no posaria cap impediment a romandre un hipotètic any més a Encamp. No seria el cas de la Federació de Rugbi (FAR), que mai ha amagat la intenció de tornar a l’Estadi Nacional el juny vinent i que, evidentment, no aprovaria una moratòria d’un any per a l’FC Andorra a la instal·lació de la Baixada del Molí. Donat el context, per arribar a una solució òptima, les següents trobades ja seran amb el representants del nou ministeri d’Esports.

L'FC ANDORRA AMB LA BAIXA D'ALTIMIRA

L’FC Andorra segueix preparant el següent compromís de Segona Divisió, la visita del Tenerife a l’Estadi Nacional, aquest diumenge a les 16.15 hores. Per a aquest partit, Eder Sarabia no podrà comptar amb Adrià Altimira, que va ser expulsat al camp del Lugo amb vermella directa. En principi, Dani Morer ocuparà la seva plaça al perfil dret i recuperarà la titularitat després de gairebé tres mesos. El Tenerife també arribarà al Principat amb els deures fets i amb 53 punts, un més que els tricolors.

El secretari d'Estat en funcions, Justo Ruiz, amb representants de l'FC Andorra abans de la reunió.

tracking