El VPC Andorra supera el Barça i és el campió de Divisió d'Honor (24-10)

L’equip de Dani Raya aspira ara a pujar a la Divisió d’Honor B, la segona espanyola

Els jugadors i 'staff' del VPC van celebrar el títol a la mateixa gespa.RUGBY CATALUNYA

El VPC Andorra va aconseguir ahir el títol de la Divisió d’Honor Catalana després de desfer-se del Barça Blau per 24 a 10 a la final disputada a la Foixarda (Barcelona). El conjunt andorrà, amb el suport d’una seixantena d’aficionats, va ser el gran dominador del partit, marcat en bona part per l’actuació del segona línia Cristian Abarca. Els de Dani Raya van saber aprofitar les seves oportunitats en un enfrontament que va començar marcat pel joc al peu, fins que en el minut 22 un moul del VPC va servir per anotar la primera marca del partit, obra d’Irakli Berdzenishvili, que va ser transformada posteriorment per Gregor Mc Neish (7-0). Poc després, els blaugrana van retallar la diferència amb un cop de càstig, posant el 7 a 3 al marcador amb el qual es va arribar al descans.

Ja al segon temps, els andorrans van recuperar els set de diferència amb un cop de càstig tot just quan s’havien disputat tres minuts de joc. El VPC va posar terra pel mig amb el segon assaig, en aquest cas de Galdric Calvet –també transformat per Mc Neish (17-3)–. El tercer assaig va arribar després d’uns minuts de molt bon joc del VPC que van cristal·litzar al minut 19 de la segona part mitjançant una melé a cinc de la zona de marca que va acabar amb l’assaig de Pedro Alvarado (22-3). La transformació –la tercera de Mc Neish– va deixar el partit força encarrilat (24-3). El Barça va intentar maquillar el marcador amb un darrer assaig que no va intimidar els andorrans. Amb la victòria, el VPC optarà ara a la fase d’ascens a Divisió d’Honor B, la segona divisió espanyola. És el tercer campionat de Catalunya que s’emporta el VPC després dels del 1979 i 1981.