El VPC guanya el Barça Blau i es proclama campió de la Divisió d'Honor Catalana (24-10)

L'equip de Dani Raya lluitarà ara per l'ascens a la Divisió d'Honor B, la segona espanyola

Final de la Divisió d'Honor CatalanaRugby Catalunya

ElVPCAndorra ha superat al Barça Blau en la final de la Divisió d'Honor Catalana en un duel disputat a La Foixarda (Barcelona) i que ha acabat amb el resultat de 24-10. El conjunt andorrà ha estat el gran dominador del partit marcat en bona part per l'actuació delsegona línia Cristian Abarca. Els tricolors han sabut aprofitar les seves oportunitats en un enfrontament que ha començatmarcatpel joc al peu, fins que en el minut 22 un 'moul' delVPCha servit per anotar la primera marca del partit, obra d'IrakliBerdzenishvili, que ha estat posteriorment transformada per GregorMcNeish(7-0). Vuit minuts més tard, els blaugranes han retallat la diferència amb un cop de càstig, posant el 7-3 al marcador amb el qual s'ha arribat al descans. Ja al segon temps, els de DaniRayahan tornat a posar els 7 de diferència amb un cop de càstig tot just quan s'havien disputat tres minuts de joc. El conjunt andorrà ha posat terrapel migamb el segon assaig, en aquest cas de Galdric Calvet –també transformat perMcNeish(17-3)–. El tercer assaig ha arribat després d'uns minuts de molt bon joc delVPCque han donatels seus fruitsal minut 19 de la segona part mitjançant unamelèa cinc de la zona de marca que ha acabat amb l'assaig de PedroAlvarado(22-3). La transformació –la tercera deMcNeish– ha deixat el partit força encarrilat (24-3). El Barça ha maquillat el marcador amb un darrer assaig, peròno ha arribat per posar la por al cos dels andorrans que han acabat imposant-se per 24-10. Amb la victòria, elVPCoptarà ara a la fase d'ascens a Divisió d'Honor B, la segona divisió espanyola. Si bé és el primer cop que elVPCs'emporta laDHCatalana, aquest és el tercer campionat de Catalunya pels tricolors, després dels títols aconseguits el 1979 i el 1981.